НАДА СТОЈКИЋ, ВЛАСНИЦА ПРВОГ БУТИКА У БИЈЕЉИНИ: ЖИВОТ У КОМ ЦАРУЈУ МОДА И ПУТОВАЊА :: Semberija INFO ::

 

НАДА СТОЈКИЋ, ВЛАСНИЦА ПРВОГ БУТИКА У БИЈЕЉИНИ: ЖИВОТ У КОМ ЦАРУЈУ МОДА И ПУТОВАЊА


Нада Стојкић наша је суграђанка која је увијек обучена тако да је то пријатно оку. Носи женствене и помало храбре одјевне комбинације, има свој стил и градом никада не прође незапажено. Ријеч је о предузетници која живи за и од моде, те дуже од три деценије даје све од себе како би што разноврснији модели били укључени и у понуду њеног бутика ,,Нада“.
 
Велика сам обожаватељица моде, али не волим униформисани стил, тако да је моја жеља да омогућим нашим суграђанкама да буду посебне, што се одјеће и модних детаља тиче’’, каже Нада Стојкић, чији је сваки радни дан динамичан и увијек другачији.

То је због тога што је у опису посла власнице бутика много тога: од визуелне презентације бутика и уређења излога, преко наруџби нових модела и бриге о сталним купцима, до састанака и рјешавања многих пословних и приватних дневних обавеза.

-Уживам у овом послу и пресрећна сам да радим нешто што волим! Али није увијек било тако. По завршетку школе запослила сам се у привреди и 11 и по година радила у књиговодству. Године 1988. напустила сам посао, јер нисам могла да се помирим с тим да осам сати проводим у канцеларији. Канцеларију сам доживљавала као затвор. Кренула сам у нешто што ме привлачило, нешто гдје сам пронашла себе - одлучила сам да отворим бутик, први у нашем граду. Моји родитељи су били очајни, нису могли да схвате како сигуран државни посао напуштам и одлазим у нешто непознато и несигурно, а супруг је мислио да је то само неки мој хир’’, прича Нада која се, како истиче, није случајно одлучила за овај посао.

- Увијек ме интересовала мода. Још као дијете сам вољела да прегледам модне часописе, а онда сам почела себи да шијем по шнитовима из ,,Бурде“ и обавезно бих додавала неки детаљ. Увијек сам била своја и свему сам жељела дати свој печат’’, каже Нада.
 
Бутик ,,Нада“, украс нашег града

Бутик ,,Нада“, први бутик у Бијељини, отворен је 1988. године. Првобитно је био смјештен у приземљу другог бијелог солитера, а од 1992. године је у пјешачкој зони.

-Одлучила сам да је ово мјесто у срцу града право мјесто за бутик. Отварањем бутика остварила сам свој сан, те већ 31 годину доносим свијет моде у наш град. Мода је производ лијепог, а жена треба увијек да буде сређена и самоувјерена, да се добро осјећа у оном што носи. Мода је језик који не говори ријечима, а даје први утисак о томе ко смо. Поносна сам на добру прихваћеност мог бутика међу суграђанима, а жене свих година овдје  могу пронаћи нешто за себе. Иначе, поред понуде одјеће и модних додатака за жене, увела сам и мушки програм’’, истиче Нада, додавши да је увијек пресретна када добије повратну информацију од купаца како су задовољни моделима или како су их примијетили на послу или неком слављу.

-То ме пуни енергијом и даје вољу за радом’’, каже Нада, те истиче да то што тако дуго има властити бутик није заслужна само љубав према моди, јер је за покретање властитог бизниса искључиво битан рад уз огромно одрицање и упорност.

-Увијек ми је била жеља да створим нешто своје, свој властити производ и да иза тог пројекта стојим искључиво ја. Била сам свјесна да није лако ући у предузетничке воде, али једноставно сам била спремна на ризик који доноси посао, а то се исплатило’’, појашњава Нада.
 
Путовања
 
Уз моду, велика су јој љубав путовања.

-Пропутовала сам пуно, што због посла, што приватно.  Кроз овај посао имам прилику да пуно путујем и видим друге модне сцене. Сигурно не бих обишла толико свијета, не бих знала шта се све носи по свијету, не бих видјела толико модних ревија и пратила сва та дешавања, да се не бавим овим послом. Што се посла тиче, обишла сам Италију, Бугарску, Мађарску, Турску и Кину, а сада тренутно највише радим са Италијанима. Поред путовања због посла, ту су и приватна путовања. Проналазим љепоту у свему што могу себи да приуштим. Пропутовала сам земље сјеверне Африке, безброј пута сам посјетила тај дио свијета, а у посебном сјећању ми увијек остане одлазак на сафари у срце Сахаре. Више пута сам била у Дубаију и Абу Дабију, била сам на Куби, у Русији... Сва мјеста на којима сам била су ме одушевила. Турска је земља у којој бих могла живјети, а увијек се враћам Египту’’, каже Нада Стојкић.

Семберија инфо