АКО СТЕ ПОСВЕЋЕНИ РОДИТЕЉИ, ЛАКО СЕ ОДЛУЧИТИ ЗА ТРОЈЕ ДЈЕЦЕ :: Semberija INFO ::

 

АКО СТЕ ПОСВЕЋЕНИ РОДИТЕЉИ, ЛАКО СЕ ОДЛУЧИТИ ЗА ТРОЈЕ ДЈЕЦЕ


Многи кажу да нашим просторима ,,хара“ бијела куга и да све више младих напушта ове крајеве, али шетајући кроз Семберију не би се рекло да је то баш тако.

Чињеница је да се много младих одлучује да напусти нашу државу, али је и велики број оних који остају овдје да свијају своја породична „гнијезда“.
 
 
Једна од тих породица, која се одлучила да остане овдје јесте породица Буњевац из села Патковача надомак Бијељине. Ову породицу чине мама Зорица и тата Дарко, који су у браку 12 година, а из њихове љубави изродиле су се три прекрасне дјевојчице. Најстарија Тамара (11) ученица је шестог разреда основне школе, средња Јована (7) ученица је првог разреда основне школе и најмлађа Јана има годину дана.
 
 
Дарко је по струци аутомеханичар и има своју радионицу, а Зорица се бави интернет продајом гардеробе путем инстаграма.

Брачни пар Буњевац каже да њихов дан почиње рано ујутру, а завршава се увече око 21 час и 30 минута.
-Наш дан почине рано ујутру, да бисмо могли да завршимо све обавезе за дан који је пред нама. Најстарија Тамара, пошто је прва смјена у школи, будна је од 6,30 часова и ми је возимо у школу. A, наш ђак првак је у школи од 12 часова. Док су старије секе у школи, Јана вријеме проводи кући, али планирамо да је у што скорије вријеме упишемо у вртић. Када Тамара и Јована заврше све школске обавезе, већ јевече, а са тим и вријеме да се иде на тренинг. Наш дан је јако ужурбан и јако брзо прође. Најљепши дио дана нам је када смо сви увече на окупу пред спавање. Тада свако може да исприча како је провео дан и ако постоји неки проблем заједно га рјешавамо. Као родитељи смо увијек ту за њих и сваки њихов проблем, било које природе да је, трудимо се заједно да ријешимо“, казали су за ,,Семберија инфо’’ мама Зорица и тата Дарко.
 

Нагласили су све три њихове дјевојчице потпуно различитих карактера, али да се по хиперактивности издваја најмлађа Јана. Родитељи тврде да она је јако немирна у односу на старије секе.
 
Мама Зорица је казала за портал „Семберија инфо“ да је родитељство дивна ствар, али да је у данашње вријеме јако тешко бити родитељ дјевојчице која улази у пубертет.
 

-Најстарија Тамара је ушла у пубертетско доба и јако је тешко испратити је. Препуна је својих идеја, али и сада је све другачије, него прије. Некада није било паметних телефона, нити интернета, лакше је било све за испратити. Иако сам ја већину времена са њима, нисам сама у свему томе, срећом муж је ту, он ми је велика помоћ и заједно пролазимо кроз фазе њеног пубертета“, истакла је Зорица Буњевац.
 
Тата Дарко, као искусни фудбалер већ дужи низ година, љубав према спорту пренио је и на своје кћерке Тамару и Јовану, које већ три године тренирају рукомет у Женском рукометном клубу „Радник“ из Бијељине.

-Имају талента, ишле су и на турнире, освајале су медаље, али и пехаре. Спорт је веома битан за правилан раст и развој сваког дјетета, поред тога веома је важна и правилна исхрана. Ја се цијели живот бавим спортом, па се може рећи да смо ми једна спортска породица“, истакао је тата Дарко.
 

Брачни пар Буњевац за крај разговора за „Семберија инфо“ рекао је да уопште није била тешка одлука да имају троје дјеце, јер је то одувијек и била њихова жеља.

-Свима бих и овим путем поручили:,,Ако имате двоје дјеце, никакав проблем није да се одлучите и на треће, јер већ имате обавезе око двоје, а треће буде „играчка“ за старије малишане и разонода за све укућане. Ако сте посвећени као родитељи, без икаквих проблема можете имати и треће дијете, не требате размишљати о материјалним стварима. Да бисте успјели у свему и као пар, али и да би били добри родитељи, најважнији су слога, разумијевање и толеранција“, закључили су Зорица и Дарко Буњевац.
 

Семберија инфо