БРАЋА МАЛИШАНОВИЋИ ПРАВИ ПРИМЈЕР ЗА ДРУГЕ: СТАЛНО ОТВОРЕНИ ЗА ДОБРЕ РАДНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

БРАЋА МАЛИШАНОВИЋИ ПРАВИ ПРИМЈЕР ЗА ДРУГЕ: СТАЛНО ОТВОРЕНИ ЗА ДОБРЕ РАДНИКЕ


Браћа Малишановићи, Бојан (36) и Младен (38), обојица машински инжењери, власници предузећа „ Металоградња“ ДОО из Којчиновца, које се бави израдом ПВЦ и АЛУ столарије, могли би послужити као примјер другим младим привредницима у Бијељини и у регији сјевероисточне Босне.

Својим производима покривају, како каже Бојан, тржиште БиХ, Црне Горе, Србије и Ев­ропске уније. Купци њихових производа су из Аустрије, Њемачке, Белгије, Швајцарске и Француске. Из године у годину шири се круг купаца, тако да се помјерају и границе у плас­ману производа ове фирме, каже Бојан Малишановић. Док њихових тридесет радника ради у једној хали, истовремено се гради и нова хала у продужетку тог објекта, за проширење капацитета и производних погона. Већ у фебруару биће мјеста за нове раднике. Иначе, код браће Малишановић током цијеле године отворен је конкурс на Заводу за запошљавање, јер, каже Бојан, за њих никада није довољно добрих радника. То је и био повод за ову причу.

-Перцепција у јавности је таква, да нема довољно посла и да има пуно незапослених. Гарантујем да у нашој фирми увијек има мјеста за раднике који хоће да раде и који хоће да напредују. Током цијеле године тражимо комерцијалисте, инжењере, раднике у монтажи. Проширујемо производњу и сваки квалитетан радник код нас је добро дошао. То су инжењери машинске, грађевинске струке, машинбравари. Организујемо  и  преквалификацију и дообуку радника. Уколико радник жели да ради, овдје ће за њега бити посла“.

Ово породично предузеће Wпостоји од 2005. године, скоро пуних дванаест година.

- Одмах по завршетку факултета, брат и ја смо кренули у са­мосталан бизнис. Прикупили смо снагу и вољу и кренули смо у овај посао. На самом старту нисмо имали властити капитал. Позајмили смо новац и ушли у сопствени ризик да бисмо нешто направили и, ево, данас, хвала Богу, све се то исплатило. И дан – данас траје борба, напоран рад, развој фирме и тржишта“.

 Бојан каже да репроматеријал увозе из Њемачке, чију техноло­гију и користе, док су они у овај бизнис уложили прозводне по­гоне, машине, обрадне центре који испуњавају квалитет производње и све неопходне стандарде квалитета.

- Свој рад смо базирали на квалитету и реалној цијени за квалитет који пружамо.  Орјентисали смо се на купце више платежне моћи који кућу граде, не из нужде, већ из реалне потребе за већим и удобнијим простором. Не израђујемо само класичне прозоре и врата, већ и стаклене фасаде, алу – бонд фасаде за модерније и веће об­јекте. Оно што изградимо препоручује нас другим купцима и тако пласирамо своју робу, односно свој производ“.

Бојан Малишановић каже да сваке године он и брат посјећују и европске сајмове, јер планира­ју освајање нових тржишта.Тр­е­нутно око 50 до 60 одсто производње пласирају у извоз. На годишњем нивоу ово предузеће има промет од око три милиона марака. Плате се редовно испла­ћују, а браћа Малишановићи ка­жу да у предузећу проводе, ми­нимално осам, а максимално десет до дванаест сати дневно.

АРХИВА СЕМБЕРСКИХ НОВИНА