АНА МИРЈАНА РАЧАНОВИЋ СА ПОРОДИЦОМ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

АНА МИРЈАНА РАЧАНОВИЋ СА ПОРОДИЦОМ У БИЈЕЉИНИ


Ана Мирјана Рачановић, једна од најљепших и најпознатијих босанскохерцеговачких мисица која, се титулом и лентом најљепше у BиХ окитила прије петнаест година и данас изгледа савршено.

Допутовала је Ана Мирјана из Баден Бадена и ове празничне дане тренутно проводи са породицом у Бијељини. Сусрет смо договорили у кафе – бару „Монумент“, гдје је Ана Мирјана стигла у договорено вријеме са супругом Аленом Јевтићем, како каже, својом подршком и најважнијим животним ослонцем, те са си­новима Адрианом(7), Алексан­дром (4) и двогодишњом кћер­ком Анђелом.

- У Бијељину долазимо у просјеку свака два до три мје­сеца. Адриан иде у школу, други је разред. Када је он на распусту, увијек планирамо и долазак код родитеља, у Би­јељину. Посјећујемо  моју сестру, њену породицу, ширу фамилију. Сваки наш долазак у Бијељину враћа успомене на дјетињство, на младост, на мени драге људе. Увијек изнова пожелимо да видимо наше пријатеље, да проведемо неко вријеме с њима. Овдје је потпуно другачији живот него на западу. У Баден – Бадену, у Њемачкој, живимо већ осам година. Након вјенчања са Аленом често сам путовала и долазила овамо због пос­лов­них обавеза, али, када се Адриан родио,  углавном сам с породицом у Њемачкој“.

Ана Мирјана  каже да у Ба­ден Бадену они живе класичним породичним животом. Ален има пуно радних обавеза, а она  вријеме проводи  са дјецом.

- Овдје се, колико видим, жи­ви пуно опуштеније. Тежа је ситуација, људи имају мање новца, али су пуно веселији. Другачије се дочекује и Нова година и сви празници. Тамо, у Њемачкој, све је гламурозније, љепше украшено и окићено, али, сам тај дух празнични, не може се поредити са овим овдје у БиХ и Бијељини. Овдје ћете увијек имати прилику да с неким попијете кафу и увијек се можете видјети с пријатељима. Тамо се све зна, када је радно вријеме, нема никога на улици. Кад је пауза, од тринаест до шеснаест часова, људи журе да нешто поједу и све се ради на брзину. Након посла сви одлазе у свој стан или своју кућу. Дружење се уговара, уз унапријед утврђене термине, чак и по мјесец дана раније. Тамо је превише обавеза и превише посла, па могу да кажем да се на западу и не живи тако лагодно као овдје“.
 

Ана Мирјана се присјећа свога водитељског и новинарског ангажмана на бројним босанс­кохерцеговачким телевизијама. Каже да нема телевизије на којој није радила, али, сада нема времена за то. Потпуно је посвећена породици и дјеци.

- Сада сам само мајка и ужи­вам у тој улози. Ипак, сва­ки пут ме изненади када ме и да­нас људи препознају на ули­ци. Ипак, прошло је пуних петнаест година. Било је пуно прелијепих дјевојака и послије мене на изборима за мис. Међутим, људи су, вјероватно, препознали неку моју искреност, доброту и чињеницу да нисам неко ко  фолира. То људи воле код мене и тако ме и памте. То ми је драго и то ми је највећа награда након свега“.

Ана Мирјана каже да године носе своје и да на њен данаш­њи изглед утиче, прије свега, муж који води рачуна о њој.

- Жена, када је задовољна и испуњена изнутра, то се види на њој. Она, напросто, сија. Ниједна шминка, нити било каква гардероба то не може прекрити, уколико жена није срећна и задовољна. А, ја то, уистину јесам. Данас, осим цртаних филмова, који су 24 сата на програму у нашој кући, успијем да нешто погледам и од тих модних канала. Пратим модне трендове, јер ме то занима. Углавном пратим ту европску и свјетску модну сцену. Нема ту у суштини неке велике разлике, јер, наше дјевојке, и даље сматрам да су најљепше“.

Ана Мирјана каже да често добија  пословне понуде. Међутим, истиче да се не може дуго одвајати од породице, јер све то захтијева и путовања и нека друга одрицања. Најстарији Адриан похађа школу, а Александар и Анђела иду у обданиште, те је тешко ускладити све обавезе  током дана.

-  Искрено, не знам чиме бих се данас посебно  хвалила. Сада сам мајка и то ми је најважнија улога  у животу. Јако млада, са седамнаест го­дина, ушла сам у тај свијет. Данас није тешко постати сла­ван. Раније, када кажете да је неко звијезда, он треба да сија својом пуном величином и свим својим сјајем. Данас, не желим никога омаловажити, али, свако се појављује на телевизији и пласирају се погрешни узори нашој дјеци. Бар ја тако мислим. Мени је љубав, морал, добро чинити другима, на првом мјесту. Данас су те вриједности занемарене и друштво вреднује погрешне ствари. Спољашњи изглед је најважнији, млади траже узоре у погрешним личностима. Не бих вољела да моја кћерка, ка­да порасте, буде препознавана по томе како се обукла, како изгледа и колико пластике има на себи и то да јој буде приоритет. Нажалост, данас је такво вријеме да се вреднују погрешне ствари. Љубав, радост, срећа, здравље, то ми је на првом мјесту, а тек онда све остало. То желим и читаоцима Семберских новина, љубав, срећу, здравље и да подијеле осмијех са другима. Људи се данас мало смију, некако су намрштени и разочарани. Нека крену од своје породице и нека им та вриједност увијек буде на првом мјесту“.
 
АРХИВА СЕМБЕРСКИХ НОВИНА