Породицу Вићановић Бог благословио дарујући им четворо малишана: Сваки дан нова авантура :: Semberija INFO ::

 

Породицу Вићановић Бог благословио дарујући им четворо малишана: Сваки дан нова авантура


Суво Поље је семберско село гдје  живи породица Вићановић, која је благословљена са четворо малишана, а њу чине мама Александра (1995), тата Душко (1989) заједно са њиховим преслатким малишанима.  Њихов квартет чине мјезимица Милица (10) која је најстарија и три дјечака Михајло (8), Милета (4) и Милош (2).


 
Тата Душко Вићановић је запослен у дистрибуцији штампе и поред тог посла обавља и низ приватних, а породично се баве пољопривредом. Његова супруга Александра није у радном односу, али се код куће брине о малишанима и пословима везаним за пољопривреду. Вићановићи сматрају да су у Семберији међу најмлађим паровима који имају четворо дјеце.



Најстарија Милица и једина дјевојчица похађа четврти разред основне школе, а други по старини Михајло, похађа други разред. Након школских обавеза које су им приоритет, пазе на млађу браћу. У породицама са више дјеце најмлађе је мјезимче породице, али код Вићанића то није случај. Иако најстарија, Милица је мјезимица у кући, само због тога што је принцеза, међу браћом.

Тата Душко, поносно је истакао за „Семберија инфо“ да су Милица и Михајло врсни фолклораши, те да су чланови  КУД – а „Војвода Мандо“ из Равног Поља, а да су љубав према фолклору, игри и традицији наследили од њега који је и сам играо фолклор од пете до 23. године.

Он је додао, да је његова супруга Александра више посвећена дјеци, јер он поред свих обавеза које има не стиже баш много да им се посвети, али да су сви чланови њихове породице, јер живе у заједници укључени у њихово одрастање.
-Живимо у домаћинству скупа са мојим родитељима, а они се труде да нам помогну колико год су у могућности, до прошле године, односно док се није удала са нама је била и моја сестра, али, ипак, на Александри је највећи дио посла. Због сталне ноћне смјене, али и због обавеза које имам мимо посла, нисам у могућности да се посветим породици колико би то било потребно. На сву срећу, седмично имам слободна  два дана и  тада се трудим да се максимално посветим породици, како дјеци тако и супрузи“, казао је Душко Вићановић.



Мама Александра каже да је живот у њиховој великој породици узбудљив, а да је сваки нови дан нова авантура за све укућане, који са собом носи „прегршт“ обавеза.
-Наш дан започиње устајањем рано ујутру, па се наставља са припремом малишана за школу и онда их Душко вози до школе, јер обично са посла стигне прије него што они треба да крену. Док се он врати кући, кафа је спремна и онда се сви заједно договарамо око обавеза које треба да се обаве у току тог дана. Милета и Милош, док не дође вријеме за поподневну дремку проводе вријеме играјући се, претежно су то аутићи и лего коцкице.  А, када дође вријеме за поподневни одмор, тада и тата после кафице иде на спавање са својим дјечацима, да би био одморан за посао, јер се труди да што више послова обави код куће када се врати са посла. Ипак, поред свих обавеза које има, када год има слободног времена Њтруди се да се посвети цјелокупној породици“, истакла је мама Александра.

За крај разговора за „Семберија инфо“ Вићановићи су рекли да су дјеца благо и највеће богаство, а младима су поручили да размисле о томе да имају што више дјеце, јер свако дијете има своју „нафаку“ и може да се отхрани.


Семберија инфо