Дарко Чутурић из Угљевика, риболовац и заљубљеник у природу: Поносан на сваку рибу коју је упецао :: Semberija INFO ::

 

Дарко Чутурић из Угљевика, риболовац и заљубљеник у природу: Поносан на сваку рибу коју је упецао


 У ова модерна времена, када се „брзо“ живи, када је великом броју људи дан испрограмиран и тешко се издваја слободно вријеме за било шта, још увијек има заљубљеника у природу и у све благодети које она може да пружи. Када сте крај воде, осјећате се потпуно опуштено, нема никаквог стреса, само уживање, кажу сви риболовци.
 
Један од њих је и Дарко Чутурић, тридесетседмогодишњак из Угљевика, који је страствени риболовац, а може и да се похвали капиталним уловима.



Дарко Чутурић за „Семберија инфо“ је казао да је заволио риболов још као дјечак, али да се од 2014. године почиње активно бавити шаранским риболовом.
-На пецање одлазим онолико често, колико ми пословне, али и приватне обавезе то дозвољавају. Највише ловим шарана и то дубинским риболовом“, истиче Чутурић.
 
Језеро ,,Мезграја’’, које се налазе на пола пута између саобраћајнице Бијељина – Тузла и језеро ,,Смолућа’’ код Лукавца, су мјеста на којима овај риболовац радо пеца. Настала су прије тридесетак година при затварању површинског копа угља. Судећи према досадашњим уловима, на овим језерима рибљи фонд је јако очуван. Највише има шарана, штуке, амура, клена, деверике и многих других рибљих врста.

-Најчешће пецам на језерима ,,Мезграја’’ и  ,,Смолућа’’. На језеру ,,Смолућа’’ уловио сам примјерке шарана на које сам највише поносан. Ти примјерци су били тешки 15 и 20 килограма. Свака риба коју сам уловио ми је изузетно драга, јер сам уложио труд да је ухватим“, казао је Чутурић.

Он је додао да се још увијек није пријављивао за такмичења у риболову, али да има у плану да се у што скорије вријеме пријави.
 
За крај разговора за портал „Семберија инфо“, Дарко је рекао да сматра да је стање у вези за риболовом на нашим просторима јако лоше.

-Људи не мисле на сутра, на будућност. Много уловљене рибе се  односи кући, као да сутра нико неће отићи на пецање. Сви треба да мислимо о тој риби, али и на млађе нараштаје, који су или ће тек бити заљубљеници у риболов и природу. Нема љепшег осјећаја од оног које ти пружи  риба, а то је, да је упецаш и поново вратиш у воду, да ужива у свом природном станишту. На тај начин пружићеш и некоме другом задовољство, да се и он обрадује улову“, поручио је врсни риболовац и заљубљеник у природу Дарко Чутурић.


Семберске новине - Семберија инфо