ВАЊА ЗЕКИЋ: ПРИМЈЕР УСПЈЕХА И МЛАДОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ВАЊА ЗЕКИЋ: ПРИМЈЕР УСПЈЕХА И МЛАДОСТИ


Општина Угљевик је препознатљива по великом броју жена ангажованих у општинској администрацији. Од укупног броја запослених скоро половину чине жене. Од пет општинских одјељења четири воде жене. Савјетница начелника општине је жена, а замјеник начелника, већ трећи мандат је, погађате, жена.

-Ради се о посвећености Општинске управе начелима стручности и ефикасности. Број жена запослених у нашој администрацији резултат је наших компетенција и стручности, а не само чињенице да смо жене“, потврђује на почетку разговора за „Семберија инфо“ Вања Зекић, замјеник начелника Општине Угљевик, која је радила и у Одјељењу за друштвене дјелатности и Одјељењу за финансије. Прве дане у Општинској управи провела је у Одсјеку за борачко-инвалидску заштиту. Тамо је упознала велики број припадника борачке популације, породица погинулих бораца и инвалида, којима и данас, са позиције замјеника начелника општине, настоји помоћи. Такође, дио је тима који ради на реализацији иницијативе да се, у сарадњи са угљевичким Центром за социјални рад формира Дневни центар за боравак дјеце са посебним потребама.
 

-Општина Угљевик је локална заједница која има одличне услове за живот породица које имају малу дјецу. Потрудили смо се у претходном периоду да изградимо што бољи амбијент у којем ће млади имати све услове да се квалитетно образују, баве спортом, запосле и формирају своје породице у Угљевику. Општина води политику подршке запошљавању кроз подстицаје малим и средњим предузећима, као и пољопривредницима, јер скоро двије трећине становника Угљевика живи на селу и бави се пољопривредом. Највећи проблем са којим се суочавамо су миграције које представљају проблем већини локалних заједница у региону. Наша специфичност је да, поред миграција у земље Европске уније, људи из Угљевика мигрирају и у правцу Бијељине“, рекла је Вања.

На питање како као супруга и мајка усклађује приватне и пословне обавезе, с обзиром да због положаја на којем се налази мора одређене јавне догађаје испратити и послије радног времена или у дане викенда, истиче да је најважније разумијевање њеног супруга, као и помоћ коју им пружају његови и њени родитељи.

-Организовала сам се тако да не испашта ни моја породица, ни посао који радим. Да је једноставно, није. Дјеца су мала, најстарији иде у школу, пуно је обавеза око њих, али стижемо. Трудим се да их одгајам у духу правих вриједности, да буду лијепо васпитани и лијепог понашања, да сутра постану самостални људи. Тако су мене моји родитељи одгајали и мислим да је то прави рецепт за подизање дјеце. Да је тешко, јесте, али нема ништа љепше него бити мајка“, поносно за ,,Сембира инфо’’ истиче Вања Зекић.


ОДЛИЧНА НА СВИМ ПОЉИМА
 
Вања Зекић је основну школу завршила je у родном Угљевику, а средњу у Бијељини. Економски факултет завршава у Београду, а мастер студије на Факултету пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву у Бијељини. Удата је и мајка двојице дјечака. Носилац је црног појаса у каратеу. Девет година је тренирала овај спорт у Карате клубу „Рудар“ из Угљевика.

Семберија инфо