РАДУЈЕ МЕ ЧИЊЕНИЦА ДА СЕ БУДИ СВИЈЕСТ ЖЕНА О ЗНАЧАЈУ РЕДОВНИХ ГИНЕКОЛОШКИХ ПРЕГЛЕДА :: Semberija INFO ::

 

РАДУЈЕ МЕ ЧИЊЕНИЦА ДА СЕ БУДИ СВИЈЕСТ ЖЕНА О ЗНАЧАЈУ РЕДОВНИХ ГИНЕКОЛОШКИХ ПРЕГЛЕДА


Говорећи о Амбуланти за специјалистичке консултације из гинекологије, директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин каже за ,,Семберија инфо'' да је радује чињеница да се буди свијест жена о значају редовних гинеколошких прегледа.

-Трудимо се да из дана у дан пружамо све квалитетнију услугу, да набављамо нову медицинску опрему, да имамо квалитетне љекаре и медицинско особље, јер здравље наших суграђана нам је изузетно важно. Поносна сам на рад Амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије, гдје раде три љекара, специјалисти гинекологије, а имамо и једну докторку на специјализацији.

Поред др Бојана Стевића и др Милана Арсеновића, дио наше породице је и гинеколог др Евица Лазић из Сремске Митровице, а свакако, ту су и медицинске сестре.

-Сви они чине врхунски тим људи који су на услузи нашим пацијенаткињама“, каже др Ђукин и подсјећа да поред амбуланте у централном објекту Дома здравља, која ради у двије смјене, имају и једном седмично, организован рад у амбуланти у Јањи.

Систем заказивања пацијенткиња које су регистроване у Дому здравља функционише на начин да се заказујете позивом на број телефона 055-415-220, или дођете лично на рецепцију у амбуланти, гдје добијате термин за преглед. Уколико су у питању хитна стања, пријем се врши одмах.

Др Ђукин наглашава да се брига о здрављу суграђанки не обавља само у амбулантама у Бијељини и Јањи, већ да се редовно организују и прегледи пацијенткиња у секторским амбулантама.

-Пандемија је привремено стала на пут овом, за нас, веома важном задатку, али драге наше суграђанке, ми смо већ започели активности превентивних прегледа које ћемо континуирано проводити у наредним данима и мјесецима, а како то наш народ каже, доћи ћемо на ноге онима који из неких субјективних или објективних разлога, не долазе на редовне прегледе у Дом здравља“, поручила је за ,,Семберија инфо'' др Ђукин.

Семберија инфо