ИЗГРАДИЛИ ВИШЕ ОД 1.100 СТАНОВА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ИЗГРАДИЛИ ВИШЕ ОД 1.100 СТАНОВА У БИЈЕЉИНИ


Једно од најуспјешнијих бијељинских грађевинских предузећа ,,Техника инжињеринг” у прошлој години завршило је изградњу и власницима предало на употребу три нова стамбено - пословна објекта који се налазе у улицама: Ђуре Даничића (18 станова), Јована Дучића( 22 стана), и  Милоша Обилића  (54 стана и велики пословни простор), каже на почетку разговора за ,,Семберија инфо’’ директор овог успјешног предузећа Драгана Гајић.
 
-Ми смо, практично, у прошлој години завршили изградњу и предали на употребу 94 нова стана. У међувремену смо започели изградњу два нова стамбено - пословна објекта, у Улици Филипа Вишњића, око педесетак станова, и у Улици Слободана Јовановића, са 25 станова. Од поменутих стотињак завршених станова у прошлој години, чак 95 одсто станова је продато. Припремамо документацију за још један пословно - стамбени објекат, а планирамо изградњу још два нова објекта. Прикупљање документације захтијева озбиљну припрему и вријеме које се мора за то издвојити. Наша уобичајена досадашња пракса своди се на сљедеће, сваке године два до три нова стамбена објекта започињемо градити, а истовремено завршавамо изградњу раније започетих објеката. Обично у марту обезбјеђујемо грађевинске дозволе и отпочињемо изградњу нових објеката на почетку прољећне грађевинске сезоне”, каже Драгана Гајић, истичући да је у међувремену дошло и до повећања цијена новоизграђених станова, јер је поскупио и грађевински материјал.



-Цијене наших станова сада износе од 2.000 конвертибилних марака до 2.200 конвертибилних марака по метру квадратном. То су цијене за започете објекте, док за објекте које тек планирамо градити у овом тренутку нисмо дефинисали цијену. У међувремену су повећане и цијене радне снаге, кооперантских услуга и материјала. Свака нова испорука грађевинског материјала подразумијева и нову цијену. Због тога још увијек нисмо одредили цијене станова које тек планирамо градити. Што се тиче купаца, интересовање је чак и веће него што је то било у ранијем периоду. То је посебно изражено од почетка ове године. Траже се и купују станови свих структура, од најмањих до највећих. Ми смо у протеклих четврт вијека, колико ово предузеће постоји, изградили око 1.100 станова, плус пословни простори и гараже. У протеклом периоду постигли смо препознатљив стандард квалитета у извођењу радова и стриктног поштовања рокова изградње. Уредна документација је, такође, један од изузетно важних фактора. Код нас важи правило, нема усељења у стан, све док се не заврши нотарски уговор и књижење објекта и стана. Банке су препознале пословност нашег предузећа, тако да одобравају стамбене кредите купцима  за станове који су још увијек у фази изградње. Такви кредити се одобравају са забиљешком, јер иза тога, као гарант, стоји хипотека над нашом имовином, све док се стан не заврши и укњижи”.
 


Најуспјешнија жена у привреди
 
Драгана Гајић је од Привредне коморе Републике Српске добила признање за једну од најуспјешнијих жена у привреди за 2020. годину, што је још једна потврда пословности и успјешног руковођења.
 

Драгана Гајић за ,,Семберија инфо’’ каже да је све то ствар пословности и међусобног повјерења које се градило и гради годинама.
 
Пуно је, како, на крају разговора, истиче, и заинтересованих власника земљишта који желе да уђу у пословни однос са предузећем ,,Техника инжињеринг’’ и спремни су да чекају онолико колико је неопходно.
 


Ни корона није успорила планове
 
У протекла два до три мјесеца повећан је број купаца који привремено живе у иностранству. Да ли због сигурности улагања капитала у некретнине или неких других личних разлога, они се опредјељују за куповину станова које гради ,,Техника инжињеринг”. Пуно је и оних који су раније купили стан од овог предузећа, а сада се поново интересују за куповину другог стана. Ово предузеће је у протекле двије године пандемије вируса корона радило без прекида, успјешно извршавајући  зацртане планове.
 


Семберија инфо