ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ БАЈКА :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ БАЈКА


Дјечији вртић који се налази у Тиршовој 9, а који под именом „Бајка“ послује годину дана, основан је прије 35 година и све то вријеме није прекидан рад. Ова предшколска установа прати савремене трендове у раду, а родитељима и њиховој дјеци сигурна је и мирна база током цијеле године.
 
-Радимо током цијеле године радним даном од 6, 30 до 18, 30 часова, а суботом од 7 до 15 часова. Дјеца су распоређена у три групе (јасличка, средња мјешовита и најстарија), капацитет вртића је 90 малишана, а за самохране родитеље и родитеље са двоје и више дјеце у вртићу, омогућили смо попуст, каже директорица вртића Бојана Николић. Ова предшколска утанова на располагању има и музички студио “Оне”, гдје су иначе снимили химну вртића, а текст и композиција су урађени у вртићу. План запослених у вртићу је да и убудуће снимају дјечије нумере у музичком студију “Оне”. Поред свакодневних активности које иначе нуде предшколске установе, вртић „Бајка“ за малишане на располагању има и спортску дворану током цијеле године, уз погодност да у љетном периоду користе спортске терене на отвореном. С обзиром да је објекат окружен зеленилом и боровима, полазници овог вртића уживају благодетима природе, а о овим предностима говори и податак да су малишани мање подложни вирозама.

НАЈТАЛЕНТОВАНИЈИ
 
Према оцјени представника свих предшколских установа које су учествовале у пројекту Дјечији свијет најталентованији малишани предшколске установе ,,БАЈКА“ су:

1. Саво Зекић




2. Теодор Нинић




3. Коста Ристић


-Са малишанима често боравимо у природи, имамо рекреативне часове, а посебну пажњу посвећујемо здравој исхрани, односно куваним јелима,  јелима са што више поврћа и житарицама. Дневно се припремају четири оброка, а то су доручак, ручак, ужина и касни ручак за дјецу која остају у продуженом боравку до 18, 30 часова, појашњава Николићева. Са малишанима раде четири васпитача, а у овој предшколској установи настоје да буду што креативнији.
 
-Поред свакодневних активности курса страних језика, организовањем честих излета, трудимо се да наши полазницима приближимо и остале активности које нова технолошка ера носи са собом. При том, не заборављамо ни веома битан сегмент у одрастању, а то је развијање осјећаја за друге, посебно за оне који су у стању потребе. Наши малишани и њихови родитељи укључени су у хуманитарне активности које планирамо радити током цијеле године, а тренутно нам је у току акција за „Центар у ризику“ и овом приликом позивамо све заинтересоване да нам се придруже у прикупљању склаткиша, гардеробе за малишане и уџбенике за основце, појашњава Николићева. Сви који желе да буду дио ове, али и наредних хуманитарних акција, могу прикупљена средства донијети у вртић. Више информација о хуманитарним акцијама, али и о смјештајним капацитетима Дјечијег вртића „Бајка“ можете добити на број телефона 066-802-500.