КОРОНА УСЛОВИЛА МАЊУ ПОНУДУ :: Semberija INFO ::

 

КОРОНА УСЛОВИЛА МАЊУ ПОНУДУ


Ближи се новогодишња ноћ која је у претходном периоду била популаран повод за туристичка путовања. Од Рима, Беча, Прага, па до егзотичних дестинација које су биле одредишта претходних година, овогодишња туристичка понуда дестинација за дочек Нове, 2022. године, свела се на путовања до Србије, Турске или Мађарске. Заинтересованост грађана постоји, али је пандемија корона вируса ограничила могућност одлазака у поједине земље, тако да су туристичке агенције биле приморане своју понуду усклађивати са мјерама анти-ковид политике земаља туристичких одредница. Туристички одлазак у Црну Гору, Хрватску, Словенију, Аустрију, које су, такође, претходних година биле циљна дестинација за дочек Нове године, условљен је тестовима, вакцинисањем или потврдом аранжмана.
 
-Свједоци смо да су у Аустрији уведене строге мјере контроле кретања, док у Италију грађани БиХ не могу ући, без обзира да ли су се вакцинисали или не. Зато смо били принуђени ограничити се на Истанбул, Будимпешту, у Србији Златибор, а у оквиру домаће туристичке понуде - Јахорину и Бању Врућицу. Можемо рећи да су, до сада грађани највише интересовања показали за аранжман који се односи на дочек Нове године на Златибору“, рекли су за портал ,,Семберија инфо'' из бијељинске Туристичке агенције „Хепи травел“.
 
Путовање и дочек Нове године у Истанбулу кошта око 290 КМ (29.12.-02.01.2022.) док се аранжман на Златибору (31.12.- 03.01.2022.) креће у распону од 250 до 320 КМ по особи, у зависности од броја особа и начина превоза. За младе је посебно интересантан дочек Нове године на тргу у Будимпешти гдје се из Бијељине полази 30.12.2021. у касним вечерњим, а враћа у раним јутарњим сатима првог дана Нове године.



И поред великих неприлика које је пандемија корона вируса изазвала у сектору туризма, туристички радници са великом дозом оптимизма дочекују 2022. годину. Очекују да ће се ситуација са пандемијом смирити и да ће се врло скоро вратити уобичајеној рутини, те почети продавати прољетње и љетње аранжмане.
 
Туристички радници скрећу пажњу путницима да се, прије самог поласка на пут, у амбасадама информишу о важећим правилима за улазак у одређену земљу, јер су веома честе измјене заштитних мјера које владе предузимају у циљу контроле пандемије корона вируса.

Семберија инфо