Млада умјетница Андријана Спасојевић: Цијели радни дан посвећен музици :: Semberija INFO ::

 

Млада умјетница Андријана Спасојевић: Цијели радни дан посвећен музици


Андријана Спасојевић из Бијељине ученица је трећег разреда средње Музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац'', гдје похађа два инструментална одсјека – виолину у класи професорице Николете Павловић и соло пјевање у класи професора Синише Пајића.


 
Спасојевићева је одлична ученица, а са општинских, регионалних и интернационалних фестивала понијела је десетине медаља и признања. Њене заслуге препознала је Градска управа, те је била позвана на учешће у манифестацији ,,Дан са некима од најбољих''.
 
,,Само у овој години освојила сам пет првих награда. У двогласном пјевању наступила сам са другом Богданом Цвијановићем у Пожаревцу и ту смо освојили прво мјесто. Услиједио је Интернационални фестивал 'Примавера' гдје сам била прва у категоријама соло пјевање и солфеђо, као и на Републичком такмичењу, на којем сам освојила још и треће мјесто у категорији Хармонија и музички облици'', каже Спасојевићева за ,,Семберске новине''.

Андријана је наступила на 16. Интернационалном такмичењу соло пјевача ,,Donne in musica 2019’’ у Крагујевцу у дисциплини ,,Соло пјевање’’, а у класи професора Синише Пајића, гдје је освојила  100 бодова и прву награду. 
 
Она је рекла да је захвална Градској управи за организовање манифестације ,,Дан са некима од најбољих'' јер тако показују да млади таленти нису заборављени, те да се нада да ће сличних манифестација бити и у будућности.
 
Спасојевићева је истакла да је музиком почела да се бави са четири године, када ју је отац учио пјевању црквених пјесама.
 
,,То је била љубав према музици 'на прво слушање'. Касније сам уписала нижу музичку школу и почела да свирам виолину. И из ниже музичке имам много награда, а била сам и ђак генерације. У средњој сам наставила са одличним оцјенама и успјесима и надам се да ће мој рад бити примијећен'', нагласила је Спасојевићева.
 
Андријанин цијели радни дан испуњен је музиком, а обавезе се завршавају тек у 21.00 час, када долази кући.
 
,,Прва сам смјена и настава ми почиње у 7.20. Завршава се у 13.30, али тада почиње индивидуална настава – соло пјевање, виолина, клавир. Мој радни дан се завршава у 21.00 час, када стигнем кући, али тада слиједи писање задаће, учење, вјежбање, а често се посвећујем и ваннаставним активностима. Члан сам СКУД-а 'Семберија', Црквеног хора 'Свети Ђорђе'и Светосавске омладинске заједнице'', додаје Спасојевићева.
 
Манифестацију ,,Дан са некима од најбољих'', која је одржана у Центру за културу ,,Семберија'', организовала је Градска управа Бијељина са циљем да се јавности представе млади таленти, будући успјешни научници, умјетници и спортисти.
 
СемберијаИНФО/А.Љубојевић