ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ ОБЈЕКАТ „ПЛАВИ ЧУПЕРАК“ (НАГРАЂЕНИ) :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ ОБЈЕКАТ „ПЛАВИ ЧУПЕРАК“ (НАГРАЂЕНИ)


Предшколска установа, Дјечији вртић ,,Чика Јова Змај”, располаже са пет објеката међу којим и новоотворени ,,Плави чуперак” у насељу Лединци. Објекат је пројектован за стотињак малишана, а с обзиром да је вртић почео са радом половином септембра, тренутно у њему борави 45 малишана, распоређених у двије групе, мјешовито јасличка и мјешовита вртићка. Директор ове предшколске установе Славиша Вујановић подсјећа да је Вртић „Чика Јова Змај” други највећи вртић у РС са око 500 дјеце и најављује да ће вртић на Лединцима, пуним капацитетом почети да ради почетком наредне године, када ће бити потпуно опремљене још двије просторије за боравак дјеце. Објекат вртића ,,Плави чуперак”, изграђен је и опремљен по свим стандардима предшколског образовања. Све просторије су комфорне, адекватно опремљене, собе за малишане су повезане са санитарним чвором гдје је све прилагођено њиховом узрасту, а пространо двориште и дјечије игралиште са пратећим садржајима, доприносе да боравак малишанима у овом објекту буде безбиједан, пријатан и садржајан.
 

НАЈТАЛЕНТОВАНИЈИ

 
Према оцјени представника свих предшколских установа које су учествовале у пројекту Дјечији свијет најталентованији малишани предшколске установе Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ објекат „Плави чуперак“ су:

1. МИЛА КАЧАРЕВИЋ




2. ИСИДОРА БАРТУЛА




3. МАРКО МИЛОВАНОВИЋ



-Са малишанима у објектима Вртића ,,Чика Јова Змај” раде стручно оспособљени васпитачи, а поред свакодневних активности и радионица које пружају предшколске установе имамо и три специјализована програма, а то су: учење страног језика, школица спорта и фолклор. С обзиром да је „Плави чуперак“ са радом почео 17. септембра и да се и дјеца још увијек адаптирају, планирамо да од наредне године кренемо са реализацијом радионица и специјализованих програма, а према узрасним групама’’, каже Вујановић.

У овој предшколској установи, која је друга по величини у РС, а по броју објеката и највећа у граду Бијељина, прате потребе родитеља и уважавају њихове сугестије и приједлоге.

-Циљ нам је да малишани и њихови родитељи буду задовољни, поштујемо стандарде који су дефинисани предшколским образовањем, а у том оквиру поштујемо и примијењујемо и павилник о здравој исхрани дјеце’’, наглашава Вујановић. Да настоје да имају честу и конструктивну комуникацију са родитељима малишана, говори и чињеница да су у овом мјесецу организовали заједничку радионицу малишана, њихових родитеља и васпитача, а ријеч је креативним радовима  ,,Јесењи плодови”. Фотографије са овог креативног догађаја, красе зидове ,,Плавог чуперка”, а пространи хол је пун занимљив радова који су резултат рада васпитача са малишанима. С обзиром да се вртић налази на Лединцима, једној од највећих градских мјесних заједница, ,,Плави чуперак” је објекат који је за малишане идеално мјесто за боравак, јер су удаљени од градске буке. Родитељима је предност, јер објекат није далеко од центра, а уз то има и обезбијеђен простор за паркирање. Ова оаза мира и садржајног простора за дјецу своја врата отвара сваког радног дана од 6 часова, а са малишанима, с пуно љубави и професионалности раде васпитачи до 17 часова.