УПРКОС ТЕШКОЈ ПОСЛОВНОЈ ГОДИНИ МЉЕКАРА "ДУЛЕ" ПЛАНИРА НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

УПРКОС ТЕШКОЈ ПОСЛОВНОЈ ГОДИНИ МЉЕКАРА "ДУЛЕ" ПЛАНИРА НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ


Прије неколико дана одржан је Семберски сајам меса. Пета по реду привредна манифестација окупила је произвођаче хране из Семберије и окружења. Један од 44 сајамска штанда заузела је Мљекара "Дуле" из Средњег Драгаљевца.

Мљекара је основана 2000. године а имала је почетни производни капацитет од 500 литара млијека и запошљавала три радника. Данас, Мљекара "Дуле" има 15 запослених радника и преко 300 коопераната од којих откупљује око 15.000 литара сировог млијека. Претходне двије деценије су пратиле стално улагање у технологију прераде млијека и стручни кадар.

Овогодишња суша је негативно утицала на пословање мљекаре. Кооперанти су због неповољних услова у аграру, на дневном нивоу испоручивали око 1.500 литара млијека мање што је утицало на смањење укупне количине прерађеног млијека. Биљежили су одступања и у квалитету откупљеног сировог млијека. 

- Упркос тешкој години иза нас ми гледамо у будућност. Квалитет наших производа је оно према чему увијек тежимо. Ускоро планирамо реализацију једне инвестиције у повећање капацитета прерађеног млијека за додатних 5.000 литара млијека тако да ће Мљекара "Дуле" ускоро прерађивати 20.000 литара сировог млијека дневно", рекао је за "Семберија ИНФО" Миодраг Цвијетиновић, директор Мљекаре "Дуле".


Семберија инфо - И. Гутић