ЧЛАНОВИ АК „АКАДЕМАЦ“ КУЋИ ПОНОСНО ДОНОСЕ МЕДАЉЕ: Ентузијасти чувају атлетику :: Semberija INFO ::

 

ЧЛАНОВИ АК „АКАДЕМАЦ“ КУЋИ ПОНОСНО ДОНОСЕ МЕДАЉЕ: Ентузијасти чувају атлетику


Атлетски клуб „Академац“ основали су 2006. године, на иницијативу Градске управе, наставници физичког васпитања са подручја града Бијељина. Наиме, престанком функционисања Атлетског клуба „Радник“ почетком 1990-их атлетика у Бијељини је незаслужено запостављена. Формирањем новог клуба, за првог предсједника изабран је Здравко Тешић, наставник физичког васпитања.

У посљедњих 15 година активно раде са младим, талентованим спортистима који су, у Бијељину донијели много медаља. У улози тренера у АК „Академац“ тренутно су Живорад Секулић, Миодраг Марјановић и Јелена Васиљевић.Упркос великом труду, таленту и постигнутим резултатима, бољи дани за бијељинску атлетику се и даље чекају. Иако талентованих дјечака и дјевојчица у Семберији не недостаје, главна препрека даљем развоју краљице спортова је неразвијена спортска инфраструктура. Док много мање средине у Републици Српској и БиХ имају модерна атлетска борилишта дотле се у атлетску инфраструктуру на Градском стадиону у Бијељини није улагало ништа од изградње стадиона.


 
Један од оних који у посљедње вријеме скреће пажњу на себе је петнаестогодишњи Митар Јовашевић. Актуелни је првак Републике Српске на 100 и 300, а вицепрвак БиХ на 300 метара. Почетком ове године Митар је на дворанском првенству Србије за старије пионире, оборио дворански рекорд Републике Српске и БиХ на 300 метара. Митар је ову дионицу истрчао за 40.41 секунди, што је за 13 стотинки брже од досадашњег рекорда постављеног 2017. године. Његови тренери кажу да може и брже.



Ту Митар не стаје. На Свјетским школским играма које су одржане у Београду од 11. до 19. септембра млади атлетичар АК ,,Академац”, Митар Јовашевић постигао је још један одличан резултат. Овај младић је наступио у штафети и у озбиљној конкуренцији освојио бронзану медаљу. На популарној Школаријади ове године гдје је учествовало око 2.500 младих спортиста из 43 земље Митар је заблистао.

- Атлетику активно тренирам посљедње двије године. Прије атлетике сам пет година тренирао фудбал. Задовољан сам постигнутим до сада, освојио сам много медаља, од којих ми је посебно драга ова коју сам недавно освојио на Школаријади у Београду. Освојили смо треће мјесто у комбинованој штафети у веома јакој конкуренцији. Било је лијепо такмичити се са вршњацима из читавог свијета. Што се тиче планова за будућност они су једноставни, само рад, рад и рад и добри резултати неће изостати“, рекао је за „Семберија инфо“ ученик Економске школе у Јањи Митар Јовашевић.


Семберске новине - Семберија инфо