СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „ТРБ“ БИЈЕЉИНА: Стрељаштво не познаје узраст и пол :: Semberija INFO ::

 

СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „ТРБ“ БИЈЕЉИНА: Стрељаштво не познаје узраст и пол


Софија Ракић
Почетком 2020. године неколико заљубљеника у стрељаштво основало је Стрељачки клуб „ТРБ“ Бијељина, поставивши пред себе високе циљеве.
 
Најважнији циљ се односи на популаризацију стрељачког спорта и исправног односа према оружју. Из тог разлога одлучили су стрељану отворити за све заинтересоване грађане. Наиме, током радног времена стрељане, сви заинтересовани могу доћи са својим, ватреним или спортским оружјем или без оружја, и уз стручни надзор у сигурном окружењу провјерити своје стрељачке потенцијале.



- Наша стрељана је једино мјесто у граду гдје се може потпуно легално и безбједно користити ватрено оружје. Ко посједује ватрено оружје и дозволу за његово ношење, може нам, уз најаву, доћи било када. Ко има оружани лист (дозвола за посједовање ватреног оружја), прије него дође у стрељану треба да се најави у полицијској станици да ће у договореном периоду користити своје оружје на стрељани. Дакле, само најава полицији. За оне који не посједују оружје, а вољели би тестирати своје стрељачке способности нека закажу термин и дођу, остало је наша брига. За многе људе оружје је непознаница. Нису упознати са строгим законским прописима који се тичу набавке, држања, преношења, правилне употребе и одржавања ватреног оружја. Зато смо ми ту да подучимо заинтересоване грађане“, рекао је за портал Семберија инфо Предраг Ракић, предсједник Стрељачког клуба „ТРБ“, нагласивши да окупљање екипе младих љубитеља стрељаштва и ширење културе одговорног односа према оружју представљају два циља на којем ће сви у клубу непрестано радити.

У спортском стрељаштву СК „ТРБ“ се може похвалити успјесима. У категорији ваздушни пиштољ Бранислав Драгићевић је актуелни првак БиХ. У истој категорији, Предраг Ракић је на првом мјесту овогодишње Лиге БиХ. Млада Софија Ракић је својим досадашњим резултатима показала да је велика нада бх. стрељаштва. У оквиру Премијер лиге БиХ 22. августа 2021. године поставила је нови државни рекорд у категорији ваздушни пиштољ. Када је у питању велики калибар (ватрено оружје) и на овом пољу СК „ТРБ“ има запажене резултате на  бројним турнирима.

За кратко вријеме свог постојања СК „ТРБ“ је Бијељину вратио на мапу стрељачког спорта у БиХ и шире. И ту не мисле стати. У потрази за новим талентима ускоро ће покренути Школу стрељаштва. Поред доброг вида за овај спорт је потребна велика смиреност. Током тренинга и такмичења стријелци морају држати тијело у истом положају и више од сат времена тако да је смиреност и концентрација од велике важности за успјешно бављење стрељаштвом. Из тог разлога је млађим узрастима тешко истрајати, али они који заволе стрељаштво, њима је небо граница.

​Семберске новине - Семберија инфо