ЉЕКОВИТИ МЕЛЕМИ И КРЕМЕ БИЈЕЉИНКЕ МИРЕ СТЕВАНОВИЋ: Провјерени бакин рецепт :: Semberija INFO ::

 

ЉЕКОВИТИ МЕЛЕМИ И КРЕМЕ БИЈЕЉИНКЕ МИРЕ СТЕВАНОВИЋ: Провјерени бакин рецепт


У вријеме када се рекламира све и свашта и када многи, натјерани муком, буду преварени, тешко је повјеровати у неки ,,чудотворан’’ лијек који болест ,,однесе’’. Али, на срећу, постоје још увијек људи који су искрени и који су спремни да у невољи помогну. Једна од њих је и Мира Стевановић из Бијељине која прави мелеме и креме за кожне болести као што су лишајеви, псоријаза, дерматитис, екцем, курије око...


 
Своје препарате, рађене искљичиво на природној бази, без икакве хемије, ова ведра Бијељинка, испробала је на себи и свом сину још када је био беба.

- Сјећам се да је мој син, као беба, имао страшан осип по цијелом тијелу и ја сам га одвела љекару у Београд који му је преписао пуну кесу лијекова. Кад смо се вратили кући и када је моја мајка видјела шта би све дијете требало да користи, а ја прочитала упутства од лијекова, шокирали смо се. Мајка је одмах направила мелем, намазала га и већ сутрадан дјетету се са тијела све повукло. Кожа је била чиста. након тога сам ја имала лишај на леђима који ми је стварао проблем дуже вријеме. Јако ме сврбио и ширио се и ја одлучим да, по истом том бакином рецепту, који је користила и моја мајка, направим мелем и тако елиминишем лишај. Послије сам, кад чујем да неко има сличан проблем, нудила помоћ и тако је кренуло. Ко год је користио неки мој препарат, било да је ријеч о мелему или креми, био је презадовољан, а ја сам још задовољнија када ми неко каже како се мучио и колико је ишао љекарима без видног резултата, а ја сам му лако помогла’’, прича Мира Стевановић и наглашава да јој је најдраже када помогне дјетету.
 
- Има ли веће среће када дијете нема проблем, а родитељи безбрижни’’, наглашава Мира Стевановић.
 
Каже, да је кориштење њених крема врло једноставно и да је употреба, у највише случајева, само пар дана.

- Први дан се нанесе мелем или крема и тако остане да стоји три дана и већ трећи дан се види резултат’’, тврди Стевановићка и истиче да је процес прављења врло захтјеван.
Тврди да током дана може да направи само три капи љековите тинктуре, те да је и паковање креме или мелема мало, али врло дјелотворно.
Да је то истина потврђују и бројни коментари оних којима је Мира помогла.

- Ово је једина особа која је мени помогла. Прошао сам многе болнице - у Тузли, Сарајеву, Загребу, неколико здравствених установа у Аустрији, али све је било беспомоћно. Чим сам почео да користим Мирин лијек проблем је нестао као да никад није постојао’’, каже Але Чизмић, а Сања Бјелица тврди да јој је кћерка имала лишајеве на кољенима и да је користила мелем који је направила Мира Стевановић и да је све нестало.

- Кћеркина кожа и на том мјесту, гдје су били лишајеви, потпуно је иста, као и на осталим дијеловима тијела. То ријетко ко може да претпостави док се сам не увјери. Камо среће да Мирина помоћ ником не треба, али ако будете имали неки проблем са кожом, консултујте ову жену и она ће вам одмах рећи шта да чините’’, савјетује Сања Бјелица.
 
Фејсбук страница Мире Стевановић препуна је коментара и порука захвалности за помоћ коју је она пружала.
 
- Спремна сам да чујем свакога ко има неку  кожну болест, да ми објасни који му је проблем, и ја ћу одмах рећи да ли могу да учиним нешто да ријешимо проблем. Не желим никога да заваравам, јер добро знам, како је имати здравствени проблем који не можеш да ријешиш, а неко те само замајава. Говори ти како само треба времена и да ће све то проћи, а, надасве, узима ти још и велике паре. Ако можеш човјеку у невољи помоћи, помози му, а ако не можеш, не отежавај му муку’’, поручује, на крају, Мира Стевановић и подсјећа да је људи могу контактирати путем фејсбук странице и мобилног телефона на број 064/45-82-730.            

Семберске новине - Семберија инфо - В.Зеленовић