Породично предузеће Ваге DMW послује у три града: У посао кренули од нуле :: Semberija INFO ::

 

Породично предузеће Ваге DMW послује у три града: У посао кренули од нуле


У индустријској зони 2 у Бијељини успјешно послује породично предузеће Ваге ,,DMW” које се бави производњом и продајом вага и тренутно запошљава шеснаест радника. У Бијељини тренутно ради девет радника, док у пословници у Тузли ради четворо, у сарајевској пословници три радника.
 
Вјекослав Чутурић и његова супруга Милкица успјешно воде ово породично предузеће од априла 2009. године.


 
- Буквално смо кренули од нуле. Регистровани смо за законску метрологију и радно мјерење масе и ваге. Специјализовани смо за производњу и продају свих врста вага, од трговачких, лабораторијских, технолошких, индустријских, па до вага за личну употребу. Обично кажем, од лабораторије до жељезнице. Временом је наша продаја расла, те сада радимо  производњу, продају, сервис вага и инспекцију мјерила масе и вага. У питану је такозвана верификација вага свих класа, од класе један до класе четири. Били смо међу првим фирмама у новој индустријској зони које су у новом објекту покренуле дјелатност од октобра 2018. године. Кренули смо са склапањем наших полупроизвода, а развили смо и сарадњу са иностраним партнерима из Јужне Кореје, Кине, Тајвана и Јапана. Настојимо да што прије самостално отпочнемо производити ваге за индустрију и пољопривреду. Имамо велики асортиман властитих производа који су типски одобрени за подручје БиХ. То су неке браварске компоненте, а електронске дијелове увозимо, јер је у питању комплекснија производња и систем испитивања”.

Чутурић истиче да законска метрологија захтијева одређени стандард и квалитет производа. Он каже да је предузеће ,,DMW” у Институту за метрологију у Сарајеву пријавило осам типских вага.
 
- У питању су платформске мале ваге, носиве, ваге за веће терете, камионске и жељезничке ваге, ваге за грађевинске сврхе, намијењене за бетонаре”.
 
Предузеће ,,DMW” сарађује са бројним предузећима широм БиХ. Како ће се у будућности развијати ово предузеће, каже Чутурић, зависиће од тога како се на државном нивоу буде регулисала област метрологије.
 
- У нашем предузећу у Бијељини запослени су отац и син, у тузланској пословници раде два брата, тако да смо и у том смислу породично предузеће. Наша дјелатност ће умногоме у будућности зависити од привредног амбијента. Уколико се привреда буде развијала, онда ћемо и ми имати више посла и више запослених радника”, каже Вјекослав Чутурић.    

Семберске новине - Семберија инфо - Љ.Љубојевић