БРАТСКА ЉУБАВ У ФУНКЦИЈИ БИЗНИСА :: Semberija INFO ::

 

БРАТСКА ЉУБАВ У ФУНКЦИЈИ БИЗНИСА


Браћа Бојан и Младен Малишановић, машински инжињери по професији, већ шеснаест година успјешно воде заједничко предузеће ,,Металоградња” у Којчиновцу које се бави производњом алу и ПВЦ столарије.

Бојан Малишановић, с поносом истиче, да је њихова фирма настала на чврстим темељима братске љубави и разумијевања, али и високе професионалности и формалног знања стеченог на факултету.

-Сваки почетак је тежак, али код нас је надвладала упорност и истрајност. То могу слободно рећи и данас када запошљавамо шездесетак радника и када  око 60 одсто производа извозимо на европско тржиште. Уз добру сарадњу Привредне коморе Њемачке и Привредне коморе РС успјели смо визирати тридесетак наших радника који директно у Њемачкој монтирају наше производе”, каже Бојан Малишановић, истичући да су прије шеснаест година кренули од мале браварске радионице, да би након тога производњу организовали у модерном производном погону.
 


Бојан и Младен Малишановић
 
-Наше опредјељење је стално улагање у знање и технологију. Трећина запсолених су високо образовани радници. Код нас је оглас стално отворен и у овој години планирамо запослити још двадесетак радника. Сваке године биљежимо константан раст у производњи и тежимо ка томе да достигнемо 80 одсто извоза. Идемо степеницу по степеницу, упркос корони која је успорила и наше, као и пословање других фирми у РС и БиХ”.

Малишановић каже да је производња у ,,Металаоградњи” готово у потпуности аутоматизована, обрада се врши на аутоматским ЦНЦ обрадним центрима и технолошки не заостаје од оне у сличним фирмама у Европској унији.

-Опедијељени смо за развој, а раним успостављањем система квалитета и константним инвестицијама у производне капацитете достигли смо ниво квалитета који се тражи на европском тржишту. Наш пројектни тим има осам инжињера и то је наше највеће богатство. У посљедњих пет година присутни смо на тржишту Швицарске и Њемачке, као и на тржишту у региону. Упркос пандемији, у овој години смо уговорили проширење капацитета за готово 100 одсто. Планирамо изградњу и нове хале коју ћемо изградити до краја ове године. Циљ нам је да задржимо лидерско мјесто у региону”, каже Бојан Малишановић.



Семберија инфо