ЕМА КОВАЧ ТРЕНИРАЛА СА АМЕЛОМ ТУКОМ :: Semberija INFO ::

 

ЕМА КОВАЧ ТРЕНИРАЛА СА АМЕЛОМ ТУКОМ


Најсјајнија звијезда бијељинског атлетског неба, Ема Ковач са великом љубављу према овом спорту свакодневно напорно тренира. Како кажу они који ближе прате њен спортски развој, када Ема оде на неко такмичење постоји само једна дилема – да ли ће се вратити са сребреном или златном медаљом. Њени узори у свијету атлетике су двоје атлетичара свјетског ранга, Ивана Шпановић и Амел Тука.

На неком од својих тренинга на атлетској стази Градског стадиона у Бијељини наглас изговорена Емина маштања да упозна своје узоречулесубудне уши заљубљеника у спорт (у ФК „Радник“ нарочито). Менаџер ФК “Радник“ госп. Васко Тодић је искористио своје познанство са Јасмином Лигатом, ПР менаџером Едина Џеке и Амела Туке и договорио вријеме и мјесто малог корака за човјечанство али великог за Ему.

-ФК „Радник“ је друштвено одоворна институција нашега града. Наш фокус је на развоју фудбала али ми волимо, пратимо и помажемо све спортисте Бијељине. Ема Ковач је примјер колико се може постићи упорним радом и ми смо се, са своје стране потрудили да јој помогнемо на њеном путу израстања у велику шампионку. И овдје наша помоћ неће стати,“ рекао је за „Семберија ИНФО“ госп. Тодић.

Сусрет се десио у понедјељак, 22. марта када је Ему на атлетској стази стадиона на Камберовића пољу у Зеници дочекао најбољи бх. атлетичар данашњице, Амел Тука.Иако је првобитно планиран само разговор и фотографисање, Амел и Ема су одрадили заједнички тренинг током којег је искусни атлетичар пренио сијасет савјета бијељинској атлетској звијезди. Носилац националног рекорда БиХ у тркама на 400м и 800м, сребрени са Свјетског атлетског првенства у Дохи 2019. године, учесник Олимпијских игара.... на једноставан, приступачан, несебичан начин је преносио искуства стечена по атлетским аренама широм свијета...

-Данас сам имао задовољство провести неколико сати у друштву младе и перспективне Еме Ковач, која је упијала сваки мој савјет, која ми је указала огромну част, слушајући све оно сто говорим! Ема је из Бијељине у Зеницу дошла само да бисмо се упознали и сликали, а на крају смо одрадили тренинг и помогли једно другом, а што је још битније - развили пријатељство за цијели живот!

Радујем се сваком новом дјечаку и дјевојчици, који желе свој зивот посветити атлетици. Нећу и не могу их лагати да ће бити лако, јер неће, али рад и одрицање једног дана ће се исплатити!

Еми желим много среће у наставку каријере и много стрпљења, јер ће јој бити потребно и надам се да ћемо се ускоро радовати њеним добрим резултатима. И њеним и од осталих младих атлетичара, који тек долазе“, написао је Амел на свом фацебоок профилу.

Семберија инфо