ТУЖНА ПРИЧА О САБЛАСНОЈ ГРАЂЕВИНИ У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ТУЖНА ПРИЧА О САБЛАСНОЈ ГРАЂЕВИНИ У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ


Недавно смо објавили тужну причу о занатским центрима, али то није једина тужна прича коју можемо видјети у центру нашег града и то свега петнаест метара од "градске куће". Са овог грађевинског ругла фасада отпада, стављају се жуте траке као упозорење грађанима, а провидним мрежама се прекрива грађевина како би се ублажио њен жалостан изглед. Нажалост, то не ублажава реалност. Сви грађани могу да виде само шибље, полупане прозоре и просторије које су неријетко уточиште бескућницима и наркоманима. 



Грађани Бијељине су можда и навикли на то како изгледа ужи центар њиховог града, али шта је са онима који први пут долазе у Бијељину са намјером да обиђу "град будућности" о којем сви толико причају?

Из Градске управе је углавном долазило образложење да постоји више власника локала и стамбеног простора, па не могу са свима да нађу "заједнички језик" како би ријешили овај проблем.



Старији Бијељинци могу само да се присјећају пријератног времена када су у једном дијелу тог објекта куповали Левис фармерке, јер је вараждински "Вартекс" ту имао продавницу, а одмах до њиховог локала код једног од бијељинских фризера радили су нове фризуре.

Још једном је остало само да се запитамо да ли постоји власт која ће успјети да ријеши овај проблем и подари центру града изглед какав заиста заслужује један "град будућности"?

Семберија инфо - Текст и фото: Љубица Божић