ХУМАНИ ТРАЈАН ЈАНКОВИЋ ВРАЋА ОСМИЈЕХ НА ЛИЦЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИ ТРАЈАН ЈАНКОВИЋ ВРАЋА ОСМИЈЕХ НА ЛИЦЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА


Показати хуманост на дјелу и помагати свакодневно великом броју породица мисија је Трајана Јанковића из Бијељине, који је одлучио путем друштвених мрежа узети ствари у своје руке и обезбиједити животне намирнице свима који тешко живе. Трајан је за портал Семберија инфо испричао како се одлучио да покрене хуманитарне акције и да помогне онима којима је помоћ неопходна.



"Године 2016. имао сам своју прву хуманитарну акцију коју сам организовао за мог очуха Славка Павловића. Било је потребно скупити 10.000 еура за операцију матичних ћелија у Бечу. У то вријеме имао сам неколико хуманитарних Инстаграм профила које сам продао и уплатио добијени новац за лијечење Бошка Вуковића, Ивану Ђорђевић, Биљу Васић, Тијану Малетић и многе друге", рекао је Трајан.

Можемо рећи да је то био само почетак Трајанове хуманости, јер у новембру 2020. године долази на идеју да буде Хумани Деда Мраз.



"Због цијеле ситуације са корона вирусом и кризе која нас је задесила, одлучио сам да подијелим пакетиће нашим малишанима који су социјално угрожени и дјеци са посебним потребама. На Фејсбук профилу сам објавио моју идеју и одмах на почетку су ме подржали Сале МX и кафе бар Санрајз (Caffe Bar Sunrise). Када сам тек ушао у реализацију те идеје, нисам знао које породице су најугроженије, па сам ступио у контакт са Велиславом Мисуром из Удружења "Радост" који ми је дао списак дјеце. Многи угоститељи, адвокати, полиција и фитнес центри су ме подржали у тој акцији и могу слободно да кажем да смо заједно успјели да усрећемо 327 дјеце", истакао је Трајан и додао да је свака његова покренута акција завршена у року од пар дана.

Трајан је многима помогао када су у питању храна, лијекови, плаћање комуналних рачуна, а како каже, ускоро једној баки Заги из Глоговца треба да реновирају собу, јер су купили сав потребан материјал.

"Посебан утисак на мене оставила је хуманитарна акција када сам помогао младој двадесетдвогодишњој мами која нема родитеље, а отац бебе их је оставио. Сама се бори да преживи и да одхрани своје дијете", рекао је Трајан.

Овај хумани младић из Бијељине желио је да искористи прилику да позове све добре људе, који су у могућности, да се прикључе хуманитарним акцијама.

"Све што је везано за хуманитарне акције које спроводим можете пратити на Фејсбук профилу Трајан Јанковић, као и на Инстаграм профилу трајобрат. Такође, мој контакт телефон је 065/050-536. Све ово је тешко сам организовати и скупити новац, зато овим путем молим све добре људе који желе помоћи учествовањем у хуманитарним акцијама да ми се јаве", поручује Хумани Деда Мраз Трајан Јанковић.

Семберија инфо - Љ. Божић