АИДА ПЕТОЊИЋ: ДОБРОВОЉАЦ У КОВИД БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

АИДА ПЕТОЊИЋ: ДОБРОВОЉАЦ У КОВИД БОЛНИЦИ


Foto: InfoBijeljina.com
Бијељински медицински радници, како их популарно зовемо, људи у бијелим мантилима, исказали су у протеклих једанаест мјесеци огроман ентузијазам и пожртвовање, храбро и неустрашиво се суочивши са пандемијом вируса корона.

Међу онима најхрабријима, свакако је и Аида Петоњић (38), медицинска сестра, добровољац у ковид болници, која је од првог дана, негдје од средине марта прошле године исказала велику храброст и пожртвовање, добровољно се укључивши у медицинске ковид екипе које су у непрестаном контакту са ковид пацијентима. Аида већ десет година ради у бијељинској болници и међу првима је примила и вакцину против корона вируса.

“ Нисам ни једног тренутка имала дилему, да ли то треба да радим или не. Рекла сам сама себи, идем да помогнем људима. Прво сам била у инфектолошкој амбуланти, са докторком Александром Радојчић, да бих почетком новембра била пребачена у ковид болницу. Иначе, радим у Служби за ендоскопију”.

Аида каже да се није плашила заразе, иако су њени родитељи дијабетичари, а и родитељи њеног мужа Сенада су у позним годинама.

“Хвала Богу, нико од њих није имао проблема са вирусом корона. Поштовала сам социјалну дистанцу, код куће, са мужем и сином све је нормално функционисало. Из овог једанаестомјесечног искуства највише су ме погађале ситуације када смо имали младе људе који су били заражени и који су третирани као тежи случајеви. Знале су сузе саме потећи испод маске и испод визира. Понекад, уз сво наше пожртвовање и помоћ, некима објективно нисмо могли помоћи. Многи то, који нису били у прилици да виде, не могу ни схватити”.

Аида је за крај разговора похвалила руководство и менаџмент бијељинске болнице које је добро организовало рад ове установе у условима пандемије, али је знало и да награди оне који су се жртвовали и дали све од себе у пружању здравствених услуга пацијентима.

Семберија инфо