ДАШО СИМЕУНОВИЋ, ЧЛАН БОКСЕРСКОГ КЛУБА РАДНИК: Понос бијељинског бокса :: Semberija INFO ::

 

ДАШО СИМЕУНОВИЋ, ЧЛАН БОКСЕРСКОГ КЛУБА РАДНИК: Понос бијељинског бокса


Бијељински боксер Дашо Симеуновић има свега 23 године, али би му и много старије колеге позавидјеле на боксерском искуству које је до сада стекао. У каријери је одбоксовао око 150 мечева и освојио највећи број шампионских титула (11) у свим узрасним категоријама у историји Боксерског клуба „Радник“.
 

 
Према резултатима које је до сада остварио млади Симеуновић би се могао прогласити најуспјешнијим боксером Бијељине свих времена,“ кажу у Боксерском клубу „Радник“.

Са репрезентацијом Босне и Херцеговине је учествовао на свим великим такмичењима, два пута на свјетским и шест пута на европским првенствима за млађе категорије. Прошао је кроз два циклуса квалификација за Олимпијске игре. Учествовао на Медитеранским играма. На шампионатима Старог континента у Софији и Атини заузимао је пета мјеста, а исти успјех је поновио и на Свјетском јуниорском првенству у Кијеву.
 
Симеуновић ће имати још једну прилику, да преко квалификационог турнира у Паризу, у јуну ове године избори пласман на Олимпијске игре у Токију 2021.

Као резултат професионалног и темељног рада Дашо Симеуновић и још двојица бијељинских боксера из супертешке категорије, ће током 2021. године наступати у боксерској Суперлиги Србије. Биће то прилика за наставак спортског профилисања младог Симеуновића.

Да се ради о свестраном спортисти говори и чињеница да је Дашо Симеуновић велику пажњу посветио и свом образовању. Тренутно је апсолвент Факултета за тјелесни одгој и спорт Универзитета у Тузли.

​Семберске новине - Семберија инфо