КРИСТИЈАН ЛУКИЋ, КАРАТЕ КЛУБ ПАНТЕРИ - ПЛУС: Дјечак великог срца :: Semberija INFO ::

 

КРИСТИЈАН ЛУКИЋ, КАРАТЕ КЛУБ ПАНТЕРИ - ПЛУС: Дјечак великог срца


На плодној семберској равници не успјевају само пољопривредне културе најбољег квалитета.  Поред њих, Семберија је и прави расадник талената у борилачким спортовима и то најбољег квалитета,
 
„Семберске новине“ су биле у посјети једном таквом младом каратисти који у својој породици наставља лозу овог племенитог спорта. Ријеч је о Кристијану Лукићу, једанаестогодишњем дјечаку који наставља традицију дједа Милорада (црни појас), мајке Свјетлане (плави појас), тате Зорана (браон/смеђи појас) и брата Миодрага (црвени појас). Сви они су се активно бавили каратеом и постигли значајне резултате.


 
Не чуди онда понашање младог Кристијана који је за свој шести рођендан пожелио - бијели кимоно и упис на тренинге каратеа! Праву средину за учење и развој пронашао је у Карате клубу „Пантери - плус“ у Бијељини. Од тада већ тече и шеста година како Кристијан ниже успјех за успјехом. Носилац је браон појаса који је посљедња препрека до црног појаса и мајсторског звања. До те степенице Кристијан ће морати сачекати свој 16. рођендан, када ће, сходно правилима Карате савеза, стећи право да полаже тест за звање мајстора каратеа црни појас 1. ДАН. До сада је освојио 40-так медаља, а на питање која му је најдража, стидљиво казује како му је свака подједнако драга.
 
С обзиром да се тренинзи одржавају четири пута седмично, мајка Свјетлана каже да је било проблема око усклађивања Кристијанових школских обавеза и термина тренинга, али се на крају све добро посложило, тако да су и школа и тренинзи добили права мјеста у Кристијановом животу.
 
- Презадовољна сам начином на који се љу-ди у Карате клубу „Пантери - плус“ односе према Кристијану. И не само њему, исти третман имају према сваком дјетету које тренира карате. У клубу је присутна добра атмосфера, посебно стимулативна за младе каратисте. Када спремају каратисте за турнире, тренери, кроз дупле тренинге, подигну ниво и интензитет припрема, тако да каратисти на такмичења одлазе јако спремни и мотивисани. Захваљујући таквом раду, не треба да чуди показани квалитет и велики број медаља које освајају каратисти КК „Пантери-плус“,“ каже поносна мајка, Свјетлана Ољача.
 
- Желим да се захвалим тренеру Синиши Зарићу који ме је на тренинзима научио многим добрим потезима. Знам да су добри, јер сам их користио на турнирима и освајао медаље. Трудићу се да будем још бољи, и у „Пантерима“ и у школи. Позвао бих све моје вршњаке да се баве спортом, да буду здравији, јачи, љепши... Упознаће пуно другова, путоваће свуда... лијепо је бити спортиста,“ каже на крају разговора Кристијан Лукић, велика нада семберског каратеа.

Семберске новине - Семберија инфо