БРАТ И СЕСТРА НОВАКОВИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Бриљантни млади музички умјетници :: Semberija INFO ::

 

БРАТ И СЕСТРА НОВАКОВИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Бриљантни млади музички умјетници


У сали Музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац’’ публици ће се вечерас представити млади таленти, брат и сестра Алекса и Ања Новаковић, који ће на клавиру и виолини извести дјела Вивалдија и Прокофјева, али и других познатих композитора као што су Берио, Џенкинсон, Ковач, Григ, Хајдн.

Дванаестогодишња Ања Новаковић похађа наставу виолине четири године, а на сваком такмичењу на којем је учествовала освојила је прво мјесто.

-До сада сам била на четири такмичења. У првом разреду сам учествовала на Интернационалном фестивалу ,,Примавера’’ и освојила првo мјесто, а затим су услиједиле награде на такмичењу у Београду под називом ,,Млади виртуоз’’, па поново на ,,Примавери’’ и посљедње признање на Републичком такмичењу у Бањалуци’’, рекла је Новаковићева за ,,Семберске новине’’.
 


Ањин брат Алекса тренутно похађа шести разред Основне музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац’’ у класи професорице Тијане Драгојловић, а одсјек за клавир почео је да похађа са седам година.

-Као мали, гледао сам тетку која свира клавир и свидио ми се тај инструмент. Отац је свирао хармонику, сестра се одлучила за виолину, тако да љубав према музици свакако постоји у нашој породици. Свирам седам година и до сада сам био на такмичењима у Бијељини, Бањалуци, Београду, те у Хрватској. У овој години још се припремам за ,,Примаверу’’ и Републичко такмичење у Приједору’’, навео је Алекса.
 

 

Професорица Тијана Драгојловић, која је и корепетитор Ањи Новаковић, каже да се Алекса и Ања издвајају од својих вршњака по пожртвованости.

-Осим талента, који посједују и њихови вршњаци, Ања и Алекса се издвајају по посвећености раду. Они свакодневно морају провести три сата вјежбајући, уз све друге обавезе. За програм који ће извести вечерас припремају се од септембра’’, додала је Драгојловићева.

На вечерашњем концерту специјални гости биће ученице првог разреда Средње музичке школе, које су, такође, добитнице многих значајних награда, а ријеч је о Јелени Инђић и Наталији Ђурић.

Програм ће водити Андриана Спасојевић, ученица трећег разреда Средње музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац’’, која истовремено похађа два одсјека – виолину и соло пјевање.

Солистички концерт Ање и Алексе Новаковића почиње у 19 часова, а улаз је слободан. 

​Семберија инфо / Семберске новине