Саша Пејић, фризер и сликар :: Semberija INFO ::

 

Саша Пејић, фризер и сликар


По дану маказе, а увече штафелај

Када бих морао да одлучим, шта више волим, фризерски занат или сликарство, тешко бих се опредијелио само за ово прво или за оно друго. Оно што је требало да ми буде хоби, постало ми је основно занимање. За мене је и фризерски посао, као и сликарство, један креативан посао. И у једном и у другом послу мораш обратити пажњу на детаље и то се мора довести до перфекционизма, појашњава за ,,Семберске новине'' Саша Пејић из Бијељине.

Што више пажње посветиш детаљу, испашће боља слика или боља фризура, каже Саша Пејић (38), један од најбољих бијељинских фризера који је до сада учествовао на бројним међународним такмичењима фризера и освајао награде.
Када, касно навече, остави фризерске маказе и фризерски прибор, узима у руке палету са уљаним бојама и  почиње да слика.



​„Својевремено сам желио студирати сликарство, али ме живот окренуо на другу страну. Од малих ногу сам цртао и дружио се са бојама. Освајао сам и награде у средњој школи, на такмичењима. Желио сам студирати графички дизајн, али је превагнуо фризерски занат. Сликам мртву природу, апстрактне мотиве, радим цртеже, портрете, углавном, уља на платну. Неке моје слике продате су у галерији у Копенхагену, једну слику купио је њемачки амбасадор који је својевремено службовао у Сарајеву. Пуно мојих слика завршило је у приватним колекцијама у БиХ и Србији. Тренутно, већину слика задржавам у личној колекцији“, прича Саша Пејић, истичући да се сликарству предаје  несебично, најчешће ноћу, када други спавају и одмарају.

„Сликање ме испуњава, опушта и смирује. То је једна врста надахнућа, посебно тај осјећај кад завршиш слику. Осјећам се као да сам слушао неку добру музику, прочитао неку добру књигу. Неке портрете сам радио по неколико мјесеци, док неке слике урадим за мјесец и по до два. Све зависи од расположивог времена. Нигдје не журим и то добро знају они који наруче неку слику. Због тога и не инсиситирају на роковима и не пожурују ме. За сликање је неопходна инспирација, посебно стање духа“, прича Саша Пејић, док спретно барата маказама и фризерским прибором, обликујући најмодернију мушку фризуру.

Семберске новине/Љ.Љубојевић