Сјерићи из Љељенче, успјешни узгајивачи бундеве: Ускоро и чоколада са бундевиним сјеменкама :: Semberija INFO ::

 

Сјерићи из Љељенче, успјешни узгајивачи бундеве: Ускоро и чоколада са бундевиним сјеменкама


Нико и Милена Сјерић из семберског села Љељенча, успјешни узгајивачи неколико врста бундеве, ускоро би на тржиште могли избацити и чоколаду са сјеменкама бундеве.

 Нико Сјерић каже да су пробне количине већ припремљене за бањалучког купца, те да ће у скорије вријеме организовати промоцију нових производа.

„ У питању је млијечна, бијела и црна чоколада. Још увијек смо у фази испитивања тржишта. Сировину ћемо набављати из Белгије, посредством заступништва у Србији. Белгијске чоколаде су међу најцјењенијим и најквалитетнијим чоколадама, тако да ће наш нови производ подразумијевати укључивање и сјеменки бундеве у те три врсте чоколаде“, каже Нико Сјерић, исказујући увјерење да ће чоколада из Љељенче вјероватно у скорије вријеме постати хит на тржишту.

Иначе, Сјерићи се већ десетак година успјешно баве узгојем бундеве голице, хокаидо и мускатне бундеве. Бундева, како кажу, изузетно је здрава и корисна за организам, а може се користити за производњу уља, сокова, мармелада, у кулинарству за припремање чорби, колача и пита. Сокови бундеве изузетно су здрави и укусни, поготово у комбинацији са шаргарепом, јабуком и дуњом. 

Semberija info - Lj.Lj.