Нада Станчић, кандидат за одборника на локалним изборима: Људима треба вратити осмијех :: Semberija INFO ::

 

Нада Станчић, кандидат за одборника на локалним изборима: Људима треба вратити осмијех


Нада Станчић је рођена у Бијељини 1978. године. Средњу медицинску школу – акушерски смјер, завршила је 1997. године, Вишу медицинску школу завршила је 2013. године, а 2020. године дипломирала је на Високој струковној школи у Земуну, чиме је стекла звање – специјалиста, струковна медицинска сестра – област јавно здравље.
Нада Станчић каже да је здравство њена животна љубав од малих ногу, потреба да помаже људима и да учествује у нечему што се може подвести под хуманост.

- Од 1998. године радим у бијељинској болници. Све до 2011. године радила сам на Одјељењу за гинекологију и акушерство. Од 2012. године распоређена сам на послове шефа Одсјека за одржавање хигијене у комплетној болници, вешераја, прикупљања медицинског отпада и одржавања болничког круга у Техничкој служби. Члан сам тима за имплементацију стандарда 15.189/2018, посебни захтјев за квалитет и компетентност медицинских лабораторија“.



У условима пандемије вируса корона, када је здравље становништва на првом мјесту, Нада Станчић каже да је пандемија вируса корона релативно спремно дочекана у бијељинском здравству.
- Што се тиче рада Техничке службе и управљања медицинским отпадом, морам истаћи и то да у болници имамо постројење за збрињавање медицинског отпада. Количина тог отпада је значајно повећана у условима пандемије, али успјешно обављамо и тај задатак. Болница посједује постројење које врши прераду инфективног отпада у комунални отпад. Осим тога имамо хемијски, фармацеутски и патолошки отпад који се, на основу потписаних уговора, уредно одвози и збрињава. Све је у тој области законом регулисано. Посјећујем конгресе и семинаре код нас и у иностранству на којима се пуно тога новога може научити из те области. Била сам на једном семинару у Бечу, гдје Босна и Хердеговина користи спалионицу за цитостатике, која овдје тренутно не постоји’’, каже на крају Нада Станчић.
                
Политика ми је нови изазов

Нада Станчић је кандидат за одборника на предстојећим локалним изборима на листи СНСД-а, у групи од петоро кандидата Покрета Успјешна Српска, на позицији 18. Она каже да је основни мотив њеног политичког ангажовања могућност да се људима, суграђанима, помогне и мимо бијелог мантила.
- Политика је за мене нови изазов. Моја примарна љубав и професионално опредјељење је здравствена струка, али, политички ангажман видим као прилику да се људима помогне и на другачији начин“.
 
Иностранство ме не занима

- О одласку у иностранство никада нисам размишљала. Моје колегинице одлазе, јер тамо остварују пуно боље финансијске услове. Ниједна од њих се до сада није вратила. Нажалост, у иностранству је пуно више цијењена здравствена струка. Наше друштво може се развијати уколико искористимо знање младих стручњака, њихове здраве амбиције. Људима треба вратити осмијех на лице, јер је пуно намргођених, незадовољних људи, каже
Нада Станчић.

Семберске новине - Семберија инфо - Љ.Љубојевић