Прије 31 годину: Угљевик без воде :: Semberija INFO ::

 

Прије 31 годину: Угљевик без воде


Показало се да Угљевик нема довољно воде за случај повећане потрошње, како је било у прошлом мјесецу. Овогодишњи период ипак је оповргао тврдње да Угљевик има довољно воде за пиће и да је неколико изворишта са великим сабирним базеном на ,,Косама’’ потпуно довољно за задовољавање свих потреба за питком водом.

Ових дана Комунална радна организација ,,21. децембар’’ увела је рестрикцију воде, јер мјесечна потрошња прелази максимум капацитета. У јулу ове године потрошено је око 40.000 м3 воде или дупло више од досадашње уобичајене потрошње. Највећи утрошак воде имала је Радна организација Рудник и термоелектрана, која је у јулу потрошила 37.000 кубика воде, а до сада је просјечно трошила 21.000 кубика.

​Али, и становништво је у протеклом периоду стално повећавало потрошњу воде и тако је угрожено редовно снабдијевање. Током јулских дана масовно су заливане баште и ,,купани’’ аутомобили, што је утицало да се дневна потрошња приближи максимуму. Дакле, ове године први пут се уводи рестрикција потрошње воде, а остаје да се види када ће услиједити доградња водовода, јер Угљевик сваким даном броји све више становника.                                                           

П.Л. - Семберске новине, 1. август 1989. године