НАЈСКУПЉА ПИЦА НА СВИЈЕТУ КОШТА 12.000 ДОЛАРА, ЕВО ОД ЧЕГА СЕ ПРИПРЕМА :: Semberija INFO ::

 

НАЈСКУПЉА ПИЦА НА СВИЈЕТУ КОШТА 12.000 ДОЛАРА, ЕВО ОД ЧЕГА СЕ ПРИПРЕМА


Иако сви пица мајстори широм свијета експериментишу с различитим додацима и укусима, један од њих створио је ексклузивну и егзотичну пицу која је постала најскупља на свијету до сада.

Пица се зове "Лоуис XИИИ", а за њу ћете издвојити више од 12.000 долара и прави се у Италији. С разлогом носи титулу "најскупље пице на свијету". Њен рецепт је осмислио Ренато Виола који се сматра једним од најпознатијих свјетских пица шефова, а "Лоуис XИИИ" садржи неке од најрјеђих и егзотичних састојака које можете замислити!
Припрема је цијели тим

Величина пице је 20 центиметара. Цијели тим припрема је на лицу мјеста, а укључује пица шефа (Ренато Виола), сомелиера (специјалиста за вина) и још једног кувара који је припремио састојке прије састављања пице.

Осим прибора за јело из ограничене серије, уз пицу иде и коњак који се најбоље слаже с егзотичним додацима и укусима. Шеф Виола каже да је већина састојака из Француске и Италије.

Моззарелла ди буфала, сир направљен од млијека домаћих италијанских бивола, даје овој пици препознатљиву влажну и сирасту текстуру. Најскупљи састојци пице су јастози припремљени и печени у коњаку. Осим тога у њу иду: три врсте егзотичног кавијара, медитеранске врсте рачића и ружичаста со ручно убрана из ријеке Муреј.

Пица се продаје у Агрополију у Салерну. Због посебних састојака и припреме, која укључује припрему и одмарање тијеста 72 сата унапријед, потребна је претходна најава.
 
(Независне)