ДЈЕВОЈЧИЦА ИЗ РУСИЈЕ ГРЛЕЋИ ПСА ПУНИХ 18 САТИ НА ОТВОРЕНОМ УСПЈЕЛА ПРЕЖИВЈЕТИ СЊЕЖНУ ОЛУЈУ :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕВОЈЧИЦА ИЗ РУСИЈЕ ГРЛЕЋИ ПСА ПУНИХ 18 САТИ НА ОТВОРЕНОМ УСПЈЕЛА ПРЕЖИВЈЕТИ СЊЕЖНУ ОЛУЈУ


Foto
Десетогодишња дјевојчица преживјела је ноћ у јакој сњежној олуји у Русији грлећи пса 18 сати, јавила је руска државна телевизија и локални медији.

Дјевојчица, чије име није наведено у извјештају, напустила је школу у граду Углегорск прошле седмице, али се није вратила кући.
 
Град се налази на западном руском острву Сахалин, који је био затрпан јаким снијегом и вјетровима који су достизали брзину од 60 до 80 километара на сат.
 
Власти и локално становништво трагали су преко ноћи за дјевојчицом након што је утврђено да је нестала. Током претраге су се фокусирали на куће са кућним љубимцима, јер су локални становници пријавили да су видјели дјевојчицу како се игра са псом вече прије њеног нестанка. Родитељи дјевојчице су полицији рекли и колико воли да се игра са кућним љубимцима.
 
Добровољац је пронашао дјевојчицу сљедећег јутра, како сједи са псом у кућици на отвореном и грли га како би се угријала, наводи руска државна телевизија.
 
"Чињеница да је дјевојчица остала жива по таквом времену је заиста чудо", рекао је за новине волонтер Анатолиј Иванов.
 
"Тражили смо цијелу ноћ, ништа се није видјело, руке у рукавицама су нам биле хладне, било је тешко исправити прсте. До јутра смо почели мислити да неће бити жива. Како можете преживјети такву ноћну мору напољу?", додао је.
 
Дјевојчица је пребачена у болницу и утврђено је да је здрава.

(Глас Српске)