Подмладите усне! :: Semberija INFO ::

 

Подмладите усне!


Иако је лако помислити да су боре око очију, на челу или врату, детаљи који први откривају године, заправо се одговор крије на дијелу лица који често многи занемаре. У питању су усне које временом губе еластичност, пуноћу, односно волумен, али и постају све ,,избораније”.

Нажалост, овако нешто се примијети када је већ касно, те се тада многи одлучују за козметичке корекције и убризгавају филере. Међутим, чињеница је да то није једино рјешење.

Чак и ако годинама нисте водили рачуна о њима, нити их његовали на прави начин, могуће их је ,,подмладити” и учинити блиставијим, хидрираним и задржати њихов облик.

Хидратација је кључ

На првом мјесту, хидратација је кључна уколико желите да Ваше усне што дуже буду глатке и његоване. Суве, испуцале усне немају везе са младошћу. У ствари, оне чине да изгледаш старије! Зато је изузетно битно да користите производе који влаже усне и враћају им воду која је најбитнија за глаткоћу и здрав сјај.

Пилинг за усне

Прије него што нанесете било који производ који његује, битно је да припремите ,,подлогу”. То значи да би било идеално да с времена на вријеме радите и пилинг усана. То можете урадити чистом четкицом за зубе, влажном крпом или намјенским производима.
Они који воле природне варијанте могу пилинговати усне браон шећером, или их истрљати мјешавином јагода и меда. Након тога, усне треба испрати и додати бадемово уље или неку другу хидрирајућу формулу.

Креме са СПФ-ом

Још један корак који многи редовно заборављају. Нећемо понављати колико је СПФ битан, али је исто тако важно да поред лица заштитите и усне. Сада се на тржишту могу наћи бројни балзами са заштитним фактором, што је обавезно уколико желите да их дуже очувате без бора.

Витамин Е

Витамин Е појачава циркулацију и може помоћи у стварању нових ћелија коже, чинећи усне мекшим и млађим. Зато је препорука да увече, након пилинга, исјечете капсуле витамина Е и нанесете их и на усне, а не само на лице.

Хијалуронска киселина

Када је ријеч о хидратацији, хијалуронска киселина је апсолутни шампион.
Зато је препорука стручњака да потражите адекватни балзам за усне, који садржи и хијалуронску киселину, или да серум, који већ користите за лице, нанесете и на усне како би их дуже одржали младим.

Серуми и маске за усне

Серуми и маске за усне су, заправо, побољшана верзија балзама за усне, који имају за циљ да његују, хране, хидрирају и повећају твоје усне.
Они пружају састојке против старења и хидратацију како би имали подмлађене усне.
Неки серуми садрже дериват ретинола, састојка познатог по повећању производње колагена.
Ипак, водите рачуна, јер ретинол може додатно да надражи усне, те је битно да се најприје консултујете са стручњацима како би пронашли идеалан производ, а када је ријеч о маскама, оне ће вам дати жељене резултате само ако их редовно користите.

Природни начини за подмлађивање усана

Јасно је да су њега олус хидратација добитна комбинација за његоване усне. Уколико сте љубитељи природне козметике, добро је знати да и на овом пољу имате савезнике.

Кокосове уље

Кокосово уље је прави чаробњак, јер су каприлни глицериди, изоловани из кокоса, задужени за постизање оне дивне свиленкасте мекоће.

Шеа

Шеа је провјерени савезник када је у питању њега, јер му нема равног када је ријеч о хидратацији која је кључна ставка против настанка бора.