ГУСАРСКОМ ПРИЧОМ СПУШТЕНА ЗАВЈЕСА НА ДЈЕЧИЈИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ :: Semberija INFO ::

 

ГУСАРСКОМ ПРИЧОМ СПУШТЕНА ЗАВЈЕСА НА ДЈЕЧИЈИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ


Вечерашњом представом "Баш је чар бити гусар", коју је на сцени Центра за културу "Семберија" извело "Чича Мичино позориште“ из Београда спуштена је завјеса на 6. Дјечији позоришни фестивал “Чупава бајка”. Фестивал је најмлађој бијељинској публици пружио прилику да четири вечери буду дијелом четири велике пустоловине.

-Веома смо радосни што се Дјечији позорисни фестивал у Бијељини одржава већ шести пут. Током ових неколико дана који су посвећени нашим најмлађима наш Центар за културу "Семберија" функционише на посебан начин. Свјесни смо чињенице да, поред обогаћивања културне сцене нашег града ми, дугорочно гледано, едукујемо театарску публику Бијељине", рекао је за "Семберија ИНФО" Игор Бешлић, директор Центра за културу „Семберија“. 
 
Представа "Баш је чар бити гусар" доноси авантуристичку причу из једог измаштаног амбијента у којем се ликови суочавају са проблемима нашег реалног времена и дају значајну педагошку поуку за најмлађу публику.
 
-Нажалост, нема довољно али насрећу, има све више фестивала који су посвећени дјечијем позоришту. Имала сам ту част да и раније наступам пред најмлађом бијељинском публиком и могу рећи да су ме својом енергијом увијек остављали под прелијепим утисцима. Јако је важно да сви који гледају неку представу, и одрасли и дјеца, схвате да присуствују нечему јединственом, што се као такво није одиграло никад раније нити ће се одиграти икад касније. Заједно са глумцима публика, нарочито најмлађа публика битно аранжира, уређује сваку појединачну представу. У томе је чар играња представа за дјецу", изјавила је глумица Миљана Гавриловић.
 
(Семберија инфо)