САБОР У ГУЧИ ОБОРИО РЕКОРД – ВЕЋ УГОВОРЕНИ ДАТУМИ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

САБОР У ГУЧИ ОБОРИО РЕКОРД – ВЕЋ УГОВОРЕНИ ДАТУМИ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ


Foto
Дан након Сабора трубача у Гучи у овој варошици остали су мештани, по неки музичар и угоститељи који пакују своје шатре већ размишљајући о наредној манифестацији. Још једном се показало да читава варош у Драгачеву живи за, али неретко и од ова три дана у години.

Након неколико тешких година услед епидемије корона вируса, овог викенда Сабор трубача вратио се на велика у врата, у сваком смислу. Река људи сливала се главним улицама, а квалитетан и садржајан програм задовољио је и оне најизбриљивије.

"Организатори Сабора су изузетно задовољни не само због посете за коју можемо рећи да је била рекордна јер кроз Гучу прошло преко 100.000 људи, већ и програмом који је био главни повод да се сви окупимо и ово је права мера. Враћамо трубу коренима. Преко 500 учесника у самом програму је стварно импозатнан број. Показали смо да Гучу можемо да вратимо на место где припада и очувамо традицију", казао је Миливоје Доловић. председник саборског одбора.

Угоститељи неће више моћи да дивљају са ценама на Сабору трубача у Гучи

Он додаје да иако је синоћ завршен 61., одмах почињу припреме и за предстојећи 62. Сабор трубача у Гучи. Ова манифестација је у календар за 2023. годину уписана за 11, 12, и 13. август. Добра организација и искрена емоција биће довољни да се, према речима организатора, оборе сви досадашњи рекорди.

Према мишљењу појединих сабораша, оно што је у једном тренутку бацило сенку на ову манифестацију јесу цене које су многи окарактерисали као папрене.

"Знамо шта нас очекује за следећи Сабор и радимо на томе да и сабораши а и угоститељи буду задовољни. Одржаћемо низ састанака са њима како би донели конкретна решења у том правцу, утврдити највише цене и хране и пића, како би што већи број људи кренуо пут Гуче. То је и њима у интересу, прилагодићемо понуду и радити на томе да то буде фестивал на који ће свако моћи да дође и приушти себи мало уживања у угоститељским објектима уз звуке трубе, укусну храну и пиће", закључио је Доловић.

Надлежне екипе од јутрос су на терену и раде на чишћењу варошице. Онима који нису дошле ове, позив остаје упућен да дођу следеће године уз поруку да труба нигде не звучи као у Гучи.

(РИНА)