Пантелинско духовно вече :: Semberija INFO ::

 

Пантелинско духовно вече


У оквиру традиционалне манифестације Пантелински дани, у данас 8. августа, у 20 часова, у великој сали Центра за културу под покровитељством Града Бијељина, а у организацији СПКД Просвјета, ЈУ Градског позоришта Семберија, ЈУ Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац и других удружења и институција културе биће одржано Пантелинско духовно вече.
 
Скуп ће благословити лични изасланик  епископа  звоничко-тузланског господина Фотија свештеник Синиша Шаренац, који ће говорити и пригодну бесједу.
Госте ће, у име домаћина, поздравити предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић и градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић.
Културно-умјетнички програм извешће глумци Градског позоришта Семберија и хора Свети Ђорђе.
 
Програм Пантелинске духовне вечери по први пут биће у потпуности духовног карактера, а томе ће бити прилагођен и сценски амбијент. Ово вече посвећено је заштитнику нашег града Светом великомученику Пантелејмону, светитељу који је своју вјеру свједочио јавно и снагом своје вјере чинио чуда и који је због своје вјере у Христа пострадао. Он није само наш заштитник и свједок пред Богом, већ и усмјеритељ у овим изазовним и тешким временима. 
 
Позивамо наше суграђане, као и све оне који у ове свечарске дане бораве у нашем граду да својим присуством увеличају Пантелинско духовно вече, као и остале догађаје у оквиру манифестације Пантелински дани'', поручују организатори.


Семберија инфо