Музеј Семберије прославио Крсну славу Светог Ћирила и Методија у оквиру чега је одржана и Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика :: Semberija INFO ::

 

Музеј Семберије прославио Крсну славу Светог Ћирила и Методија у оквиру чега је одржана и Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика


У Музеју Семберија данас је, ломљењем славског колача, обиљежена Крсна слава ове културне установе Свети Ћирило и Методије. 


 
Директор Музеја Момчило Копривица изјавио је да је задовољан резултатима рада ове културне установе у прошлој и овој години, истичући да о томе најбоље свједоче бројне културне манифестације у организацији Музеја. 


 
Након прославе Крсне славе, одржана је редовна годишња Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика, тридесета по реду. 
 
Представљени је укупно 200 радова из 20 школа са територије Града Бијељина, Зворник, Лопаре, Пелагићево, Доњи Жабар…


 
У категорији вртићи и нижи разреди основних школа прву награду освојила је Нада Ђукановић из старије групе Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” Бијељина. 
 
Другу награду освојила је Анђелина Глигић из Дјечијег вртића “Драган и Зоран” Бијељина, а треће Ива Милошевић - предшколски узраст из Клуба за дјецу “Петар Пан” Бијељина.


 
У категорији виши разреди основних и средњих школа прву награду освојила је Марија Илић из Гимназије “Филип Вишњић”.
 
Другу награду освојила Драгана Стевић из Основне школе “Стеван Немања” из Горњег Драгаљевца, а треће мјесто Хелена Ивковић из Основне школе “Дворови”.

(Семберија инфо)