СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ НИКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ НИКОЛЕ



Манастирска црква, посвећена светом Николи, у Станишићу, код Бијељине, недалеко од Дрине, прославила је крсну славу, у присуству мноштва верујућих људи, са обје обале Дрине и Саве, из расејања, великодостојника СПЦ, свештенства и монаштва.

Свету архијерејску литургију, која је предходила резању славског колача, предводио је епископ зворничко-тузлански Фотије, са владикама Василијем и Лонгином и свештенством из Бијељине и читаве Семберије. Литургија је била "круна светковања", јер поруке, поуке и молитве са ње, уз дивно појање епископа Фотија и осталих учесника у њој, биле су тако питке, мелодичне, чисте и јасне да су пјевали сви у светињи, стари и млади.

Мирис тамјана ширио се семберском равницом, Дрином и Савом, а млади Бијељинац, прослављени српски и југословенски спортски ас, данас вриједан и успјешан привредник, Милош Мирковић, кум славе, каже да се он и његова породица осјећају, као и остали на слављу, као да су "на седмом небу".

То потврђује његов отац академик Драго Мирковић, мајка Роса, супруга Јована, дјеца Александра, Александар и Теодора, којима су се на слављу придружили и њихови најмилији из српске престонице-Београда.

-Није чудо што је свети Ава Ћелијски рекао да је црква "парче неба на земљи", јер смо се баш тако осјећали у дивном храму - каже кум славе Милош Мирковић.

Академик Драго Мирковић истиче да је велика част за његову породицу што кумује тој дивној светињи Бога живога, подсјећајући на велику благодет за наш род, "који је једини народ на свијету који има своју крсну славу и тако подсјећа се и слави своје свеце, уз молитве да се, како каже свети владика Николај, "сложимо, умножимо и обожимо".


За Семберија инфо - Младен Василић