Отворени други по реду „Дани дјечије културе“ у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Отворени други по реду „Дани дјечије културе“ у Бијељини


Наступом хора Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ и наступима малишана из предшколских установа са подручја града Бијељина на платоу испред библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина данас су отворени други по реду „Дани дјечије културе“ у организацији ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина.





Жељана Арсеновић, директорка ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина подсјетила је да су 2022. године први пут организовани „Дани дјечије културе“, који су према њеним ријечима били изузетно успјешни, те додала да се и ове године велики број вртића са подручја града Бијељина одазвао позиву за овогодишње „Дане дјечије културе“, као и бројне основне школе, те Музичка школа „Стеван Стојановић Мокрањац“.





- Предшколске установе су изузетно важне у нашем систему образовања и драго нам је што су оне узеле учешће у овој културној манифестацији. За вријеме  трајања манифестације  представиће се скоро сви вртићи са подручја града Бијељина. На овај начин представићемо нашу талентовану и даровиту дјецу јер је изузетно важно да им ми будемо „вјетар у леђа“ и да културне институције организују овакве програме. Веома је важно да они узимају учешће, да их приближимо културним установама, а ми као библиотека да их приближимо књизи, а можда и писању“, истакла је Арсеновићева.







Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина казао је да Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина и Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина дуги низ година имају успјешну сарадњу, те да су радо узели учешће у овој културној манифестацији.







-Веома је важно да се код дјеце још од раног узраста развија однос према култури, читању, као и да одрастају на здрав и културан начин. Мислим да је манифестација „Дани дјечије културе“ веома значајна за дјецу предшколског узраста као и за град Бијељину, а моја је жеља да у наредном периоду имамо што више оваквих манифестација. Драго ми је што су данашњи наступи били на платоу испред библиотеке, јер је веома битно да што већи број суграђани види како се ради у вртићу. Вртић није само установа за чување дјеце него се трудимо да дјеца већ од раног узраста развијају изузетно вриједне и квалитетне навике, као и однос према животу и образовању“, закључио је Вујановић.


 




(Семберија инфо)