Одржана оснивачка Скупштина Удружења Херцеговаца у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Одржана оснивачка Скупштина Удружења Херцеговаца у Бијељини


Вечерас је у Народној библиотеци “Филип Вишњић”, одржана оснивачка Скупштина Удружења Херцеговаца у Бијељини, “Јован Дучић”.

Спасоје Албијанић предсједник Удружења, истакао је да је Удружење Херцеговаца у Бијељини, основано у циљу његовања традиције и културе, као и приближавања Херцеговине и Семберије.



-Циљ нам је одржати саборност и омогућити да се кроз привреду и културу повеже завичај из ког смо потекли и завичај у ком сада живимо, Желимо направити мост између та два краја, а један од наших будућих задатака је и отварање Херцеговачке куће у Бијељини, гдје би се презентовали производи који су карактеристични управо за Херцеговину”, ракао је Албијанић.

Димитрије Ћеранић, предсједник Управног одбора Удружења Херцеговаца “Јован Дучић”,нагласио је овом приликом да је Семберија увијек била отворена за све добронамјерне људе.



-Хвала Семберији што нас је примила, нама је Семберија отац,а Херцеговина мајка. У Семберију су људи стољећима долазили и ту и остајали. Заједно са свим другим братским завичајним удружењима, настојаћемо да донесемо још више културне  сарадње, привредног напретка и спортских догађаја. Ми смо ту, да од наше Семберије стварамо један предиван кутак за све нас и све оне који ће у будућности да дођу”,поручио је Ћеранић.

 Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, рекао је овом приликом да је Град  ту, да и морално и материјално подржи рад и даљи развој овог Удружења.



-Ту смо да подржимо Удружење Херцеговаца, како бисмо сви скупа градили љепшу, успјешнију и напреднију Бијељину”, нагласио је Петровић.

(Семберија инфо)