У просторијама ЈУ Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина обиљежена школска слава :: Semberija INFO ::

 

У просторијама ЈУ Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина обиљежена школска слава


У просторијама ЈУ Основне школе „Јован Дучић“ у Бијељини, која ове године слави 70 година постојања, данас је обиљежена школска слава Свети Сава.



Пригодан културно – умјетнички програм за све госте припремили су ученици ове школе са својим учитељима и наставницима у  славу и част великог српског просветитеља Светог Саве.



- Запослени у нашој школи веома се  труде да дјеци која похађају нашу школу свакодневно преносе знање. У овом, 21. вијеку, сматрам да је  главно оружје, којим човјек може да се брани, осваја, влада, служи и ствара јесте знање“, истакла је  Бранка Мишић, директор ЈУ Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина и додала да су школску славу Светог Саву обиљежили и у подручним школама у Пучилама и Патковачи.



Кум славе био је Радо Бјелица који је изразио задовољство и част што као кум присуствује слави Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина, те руководству, запосленима и малишанима који похађају ову школу пожелио да дуго година прослављају школску славу.



-Свети Сава је не само оснивач српске православне цркве и њен први архиепископ, он је је и отац српске духовности, културе и просветитељства. Српски народ сјећањем на Светог Саву чува духовност и идентитет и због тога је важно да смо данас овдје да славећи светосавље младим генерацијама укажемо на пут опстанка“, нагласио је Радо Бјелица, кум славе.



(Семберија инфо)