КОНЦЕРТ СИНИШЕ ПАЈИЋА - ОД БАХА ДО СЕВДАХА :: Semberija INFO ::

 

КОНЦЕРТ СИНИШЕ ПАЈИЋА - ОД БАХА ДО СЕВДАХА


Удружење грађана “Музички умјетници Семберије” организовало је вечерас у великој сали Центра за културу концерт Синише Пајића под називом “Од Баха до севдаха”

 Синиша Пајић, баритон, већ 25 година бави се музиком, од тога двије деценије као соло пјевач. Професор је соло пјевања у Музичкој школи и предсједник Удружења грађана “Музички умјетници Семберије”.


 

“Срећан сам што након дуже временске паузе изазване пандемијом вируса корона поново можемо наступати и организовати овакве концерте. Уз пратњу пријатеља, професоре виолине, кларинета, гитаре, врхунске умјетнике, представићу популарне арије, романсе, староградске и народне пјесме које су обрађене у новом руху”, каже Синиша Пајић.

Професор Арсен Чаркић, редовни професор Универзитета у Бањалуци каже да је дуги низ година сарађивао са Синишом Пајићем.

“Почаствован сам што сам од самог почетка сарађивао са Синишом Пајићем и младим умјетницима из Семберије и Бијељине, који својим ангажманом комплетну културу подижу на један виши ниво, што, уствари, и представља прави смисао живота. Синиша има изузетну стваралачку енергију која спаја бројне умјетнике. Креативним стварањем у музици он узима оно што ми зовемо “душа народа” и то претвара у умјетничку форму”, истакао је професор Чаркић.



Синиша Пајић је до сада наступао у бројним концертним салама у Републици Српској, БиХ и иностранству.
Добитник је бројних награда на домаћим и иностраним такмичењима, али и вриједних друштвених признања за изузетан допринос на пољу музичке културе. 

(Љ.Љ. за Семберија инфо)