ПОСЈЕТА ПЈЕСНИКА ШКОЛИ У ДВОРОВИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОСЈЕТА ПЈЕСНИКА ШКОЛИ У ДВОРОВИМА


Читајмо заједно

У оквиру кампање ,,Читајмо заједно``Министарства просвјете и културе са слоганом ,,Да не останемо без ријечи``, ОШ ,,Дворови`` у Дворовима посјетили су пјесници Књижевног клуба ,,Јован Дучић`` из Бијељине. Међу њима била је и предсједница клуба, пјесникиња Радмила Ђокић која пише пјесме од 1983. године, а објављивала их је у разним листовима и часописима.

Има пет објављених збирки пјесама, добитница је вриједних награда, а међу њима им Пјесничку ленту 2011. године у Модричи. Учесник је многих фестивала и пјесничких манифестација. Члан је СПКД ,,Просвјета``, Књижевне заједнице ,, Југославије ``у Београду, Књижевног клуба ,,Савовање`` из Шамца и почасни је члан књижевника ,,Сјеверац`` Подгорица.

У посјети школи у Дворовима био је и пјесник Јеленко Ивановић, који је објавио збирку пјесама, а учесник је многих фестивала и пјесничких манифестација. Пјесме је почео да пише још у средњој школи.

-Пјесници су се ученицима представили својом поезијом, а онда су наши ђаци прочитали своје пјесме и приче. Била је велика радост и задовољство слушати ријечи поезије које нас окрепљују, тјеше, бодре, оплемењују нашу душу и дају нам снагу да истрајемо, упркос свим недаћама које нас окружују. Наши ученици су помно слушали пјеснике који су их одушевили својим наступом, дивном интерпретацијом своје поезије, емоцијама које су подијелили са ученицима, директним обраћањем и пошалицама. Наша жеља је да се овакви догађаји што чешће приређују“, истако је за ,,Семберија инфо’’ директор школе Чедо Јанковић.