Поново ради Позориште! :: Semberija INFO ::

 

Поново ради Позориште!


 Четвртак ће у септембру у Бијељини бити познат као дан за позориште, а 3. септембра бијељинску театарску публику очекује премијера представе „Голубија времена“, по мотивима, дјелима и интервјуима Бранка Ћопића, најављено је из Градског позоришта „Семберија“.

За разлику од прве ауторске представе „Комедија ометена у развоју“, која је одушевила гледаоце маестралним извођењем и обрадом осјетљивих тема, нови комад ће бити посвећен свим узрастима.

По ријечима умјетничког директора Градског позоришта Миливоја Млађеновића, „Голубија времена“ су намијењена младој публици, нешто одраслијој дјеци и неодраслим старијима, односно, за узраст од седам до 107 година.

У представи ће наступити постава Градског позоришта коју је публика видјела у првој представи, а као гости на позорницу ће изаћи и двоје глумаца из Народног позоришта Сомбор.



Из Градског позоришта “Семберија” најављују да ће у наредном периоду, поред комада „Голубија времена“, поново бити играна и представа “Комедија ометена у развоју”, чије је извођење и турнеју прекинула пандемија коронавируса.

Премијера и све друге представе биће извођене уз ограничен број публике у сали Центра за културу, а прије представе овај простор биће детаљно дезинфикован. Обавезно је и ношење маске током цијеле представе, као и дезинфекција руку на улазу у салу.