Шербеџија добитник награде Орландо: Показао "прецизност и изванредну партнерску игру" :: Semberija INFO ::

 

Шербеџија добитник награде Орландо: Показао "прецизност и изванредну партнерску игру"


Награда  Орландо за најбоље умјетничко остварење у драмском програму 71. Дубровачких љетњих игара додијељена је Радету Шербеџији за улогу Џорџа у представи "Ко се боји Вирџиније Вулф" у режији Ленке Удовички и продукцији Казалишта Улисес и Београдског драмског позоришта.

У образложењу које потписује жири за драму у саставу Паоло Тишљарић, Миреј Станић и Петра Јелача, између осталог пише како је Шербеџија у овој улози показао "прецизност глуме, карактерну тачност, слојевитост и разрађеност, језичку прилагођеност хрватском контексту и изванредну партнерску игру с Катарином Бистровић Дарваш", што су били само неки од сегмената којима је заслужио овогодишњу награду Орландо.

- Почашћен сам наградом на најблиставијем фестивалу можда и на свијету. Сјећам се свих великих драмских и свјетских музичких умјетника који су прошли овом блиставом сценом. Позориште је колективна умјетност, па ова награда једнако припада мојој Катарини Бистровић, као и свима који су помогли остварењу представе. Честитам и водству Дубровачких љетњих игара и министрици Обуљан Коржинек да ову свијетлу тачку одрже и у тешким временима, истакао је Раде Шербеџија. 

Агенције