БИЈЕЉИНА: Обиљежен Свети Пантелејмон, слава града - Слога и заједништво кућу граде :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Обиљежен Свети Пантелејмон, слава града - Слога и заједништво кућу граде


Уз присуство Његовог преосвештенства епископа  зворничко тузланског Фотија, кума славе, члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, те бројних гостију и званица, у Градској управи Бијељина данас је ломљењем славског колача обиљежена слава града  - Свети Пантелејмон.



Градоначелник Мићо Мићић, у име домаћина, захвалио се владики Фотију, свештеницима Српске православне цркве и куму славе Милораду Додику, представницима братских градова који су присуствовали обиљежавању крсне славе Града, истакавши да се слава града ове године обиљежава на скроман начин, у временима пандемије вируса корона.

„Са нама, као и свих ранијих година, су представници Српске православне цркве, а ту су и представници братских градова из Србије, Новог Сада, Зрењанина, Косјерића. Добили смо бројне телеграме – честитке. У прошлој години имали смо 27 делегација у гостима, док је ове године, због пандемије вируса корона, мање гостију из наших братских градова. Посебно се захваљујем куму славе, члану Предсједништва БиХ Милораду Додику. Наш споразум о  заједничком политичком дјеловању крунисан је и данашњим кумством. Недавно смо имали састанак на коме смо дефинисали бројне значајне пројекте, важне за будућност нашег града. И данас смо на употребу грађанима предали уљепшан Градски парк, са новим стазама и бистама српских великана. Желим да се захвалим људима који су понудили добре идеје, али и донаторима који су помогли да се реализује једна племенита идеја. Пред нама су нови изазови, као што је изградња ауто – пута, који ће значити будућност нашег града, али и рјешавање проблема заштите од поплава, изградња дринског насипа, уређење канала Дашница, изградња аутобуске станице. Посебно бих истакао значај изградње студентског дома, нове спортске дворане. Ова сарадња треба да буде модел за сарадњу у будућности. Као што је и предсједник Додик истакао, само слога кућу гради. Заједничким снагама све можемо урадити за добробит наших грађана“, поручио је градоначелник Мићић, честитајући грађанима, који славе Светог Пантелејмона, славу, пожеливши им добро здравље и успјех у животу, те да сви што прије изађемо из проблема које је донијела пандемија вируса корона.



Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, кум славе града Бијељина, изјавио је да је почаствован тиме што је био кум славе града Бијељина, данас, када се слава обиљежава у специфичним условима везаним за пандемију вируса корона.

„Бијељина је град са великим перспективама, једно од најважнијих средишта Републике Српске, град у који је загледана Република Српска са становишта будућности. Драго ми је што смо се успјели заједнички окупити око пројеката који ће се овдје реализовати у наредном периоду. У питању је седамнаест важних градских пројеката, како инфраструрктурних, тако и комуникационих, који ће обезбиједити бољи стандард становништва, гасификацију, бољу комуникацију, заштиту од великих вода. Слава је прилика да најавимо све те велике и значајне пројекте и да честитамо славу грађанима који славе ову славу. Код нас Срба слава је прилика да се окупимо и да заједно са пријатељима и комшијама прославимо славу и пожелимо све најбоље једни другима“, истакао је том приликом члан Предсједништва БиХ, овогодишњи кум славе града Бијељина,  Милорад Додик.

​Семберија инфо - Љ.Љубојевић, Фото - Б.Милошевић