Град Бијељина обиљежава крсну славу, кум Додик :: Semberija INFO ::

 

Град Бијељина обиљежава крсну славу, кум Додик


Фото - Инфо Бијељина
БИЈЕЉИНА - Град Бијељина данас обиљежава крсну славу - Светог Пантелејмона, а кум је ове године српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Тим поводом ће у цркви Светог Пантелејмона у Улици Стефана Дечанског бити служена света литургија, а потом ће у Градском парку бити уприличено свечано откривање биста српских великана Иве Андрића, Николе Тесле, Михаила Пупина и Јована Дучића.

Ломљење славског колача биће обављено у подне у згради Градске управе, а потом су планиране изјаве за новинаре и полагање цвијећа на споменик борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је јуче Срни да је Бијељина један од најважнијих градова Републике Српске, изузетно важан привредни центар, не само семберске регије, и грађани Бијељине заслужују да се град брже и снажније развија.

"Прекомпозиција власти у Бијељини показала је како за рјешавање проблема вријеме није пресудан фактор, већ воља и способност да се они рјешавају, и мислим да смо у релативно кратком року показали како се проблеми могу брже рјешавати", додао је Додик.

Због мјера предострожности и ограничења броја присутних, из Градске управе позивају медије да током ломљења славског колача буду присутни само сниматељи.

​Независне новине / Инфо Бијељина