Град Бијељина: Пријем за најбоље новинаре средњошколце :: Semberija INFO ::

 

Град Бијељина: Пријем за најбоље новинаре средњошколце


За новинаре средњошколце, најбоље у Школи новинарства која се реализује у години јубилеја ,,Семберских новина“- 40 година постојања најстаријег штампаног медија на нашим просторима,  уприличен је пријем у Градској управи града Бијељине. Том приликом младим новинарима уручене су дипломе.


 
Према ријечима Душанке Гаврић, која је до прошле седмице била директорица ,,Семберских новина“, редакција ове медијске куће и њен портал ,,Семберија инфо’’, у сарадњи са Градском управом града Бијељине и  Активом директора средњих школа Бијељине, Лопара и Угљевика, реализовали су пројекат ,,Школа новинарства за средњошколце''.


 
- Крајем прошле године покренули смо други циклус пројекта ,,Мали новинар“ који је укључио средњошколце, а писали су на теме ,,Велики људи са наших простора'' и ,,Млади и будућност''. Пристигло је преко 30 радова и према одлуци комисије, у којој су били Љубица Млађеновић, шеф Одсјека за образовање, науку, невладине организације, омладину и породичну заштиту града Бијељине у Одјељењу за друштвене дјелатности, Стојанка Ђокић, мастер професор српског језика и књижевности, те три члана из ,,Семберских новина'', од пристиглих радова, изабрано је четворо најбољих новинара – средњошколаца, рекла је Душанка Гаврић.


 
Најбољи  рад написао је Чедомир Милановић из Средњошколског центра из Угљевика, друго мјесто припало је Александри Бабић,  ученици Техничке школе ,,Михајло Пупин“ из Бијељине, трећепласирани је  Драгослав Петровић,такође ученик Техничке школе ,,Михајло Пупин“, а четврто мјесто припало је Анђели Ковачевић,  ученици Пољопривредне и медицинске школе из Бијељине.
 
Чедомир, Александра, Драгослав и Анђела ће, у складу с актуелном епидемиолошком ситуацијом, седам дана провести у Редакцији ,,Семберских новина“ како би ,,испекли“ новинарски занат. 

У ,,Семберским новинама“ им је речено да  без обзира за који медиј се пише, извјештај мора да буде добро написан. Чак и у медијима којима текст није најважнији и који се заснивају на видеу или аудио запису, текст је темељ доброг извјештаја.
 
- Ово је за мене једно заиста лијепо искуство, јер новинарство је јавно добро, прозор у свијет, каже 17-годишњи Драгослав Петровић који још није донио коначну одлуку о томе шта ће студирати након завршетка средње школе.
 
Семберија инфо