Бијељина: У Центру за културу одржан Никољдански концерт Великог народног оркестра :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: У Центру за културу одржан Никољдански концерт Великог народног оркестра


Публика у Центру за културу имала је прилику да, четврту годину за редом, ужива на концерту који је поводом Никољдана организовало Српско културно-умјетничко друштво ,,Семберија". Прецизније речено, цјеловечерњи програм за своје суграђане извео је Велики народни оркестар СКУД-а ,,Семберија". Публика је уживала у пјесми и музици пуних 90 минута, а водитељ програма, бијељински глумац Ненад Благојевић, подсјетио је Бијељинце како се крајем 19-ог вијека у нашем граду изградио хотел ,,Дрина" у ком је, под првим никољданским пахуљама, организован концерт.  
Умјетнички директор и кореограф СКУД-а ,,Семберија Горан Перкић поносно истиче да ово друштво може да организује и концерте без учешћа фолклораша.
- Наш Велики народни оркестар броји 22 члана, а заступљени су сви инструменти, прецизира Перкић.
Концертно вече започело је извођењем ,,Марша на Дрину", затим су као солисти наступили Богдан Стјепановић, Неда Марјановић, Жељко Ђмура, Слађана Чордашевић, Синиша Кајмаковић, Милан Стојчиновић, Драгана Стјепановић, Андријана Спасојевић, Ђорђе Манојловић и Урош Дамјановић. Публика је њихове наступе пропратила аплаузима, као и наступ Женске вокалне групе, те Мушког квартета. 
На крају су сви учесници концерта, њих 45, заједно отпјевали ,,Тамо далеко", а придружила им се и публика.