У хотелу "Дрина" вечерас пројекција филма „Каменовање Сораје М“ :: Semberija INFO ::

 

У хотелу "Дрина" вечерас пројекција филма „Каменовање Сораје М“


Шеснаест дана активизма је глобална, свјетска кампања коју обиљежава 1.700 организација у више од 100 држава свијета. Кампања је почела  25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра на Међународни дан људских права.

Удружење грађана „Отахарин“ уз подршку Care International, организује трећу пројекцију филмова на тему насиље над женама у оквиру 16 дана активизма.

-Прва пројекција организована је у четвртак 6. децембра, а друга 7. децембра, са филмовима „У вријеме лептирова“ и „Суфражеткиње“. Вечерашњом пројекцијом, на дан људских права 10. децембра, завршавамо овогодишњу кампању 16 дана активизма. 

Вечерас, у Конгресном центру Хотела „Дрина“, са почетком у 19 часова приказаћемо један од најефектнијих филмова са тематиком насиља над женама, а то је остварење Сајруса Нурасте „Каменовање Сораје М“.

Овом приликом Вас позивамо да својим присуством помогнете промоцију 16 дана активизма, али и теме којом се бави ова пројекција, а то је борба против насиља над женама, поручују из Удружења грађана за промоцију образовања Рома ,,Отахарин''.